Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020

Επισκόπηση 01/12 - 08/12

Επισκόπηση 01/12 - 08/12

ΕΤΥΚ: Προειδοποιεί με δυναμικά μέτρα στην ΚΕΔΙΠΕΣ, Altamira
04/12
Με λήψη δυναμικών μέτρων προειδοποιεί η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων ΕΤΥΚ σε περίπτωση που δεν δοθούν ετήσιες προσαυξήσεις και ΑΤΑ αλλά και μη επαναφοράς των αποκοπών στους μισθούς και στα ωφελήματα των εργαζομένων στην ΚΕΔΙΠΕΣ και Altamira.
Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, η οργάνωση  λαμβάνοντας υπόψη την «κωλυσιεριγία της εταιρείας να συμμορφωθεί με τις συμβατικές και νομικές της υποχρεώσεις» και τη συνεχιζόμενη «δύσκολη και ψυχοφθόρα κατάσταση που οι συνάδελφοι βρίσκονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα», έχει αποφασίσει όπως καλύψει τα δικηγορικά έξοδα, για όλους τους εργαζομένους που επιθυμούν να κινηθούν νομικά εναντίον της διοίκησης της εταιρείας, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.
 
 
Η ΕΤΥΚ αναμένει εντός των επόμενων ημερών τον καθορισμό μιας ακόμη συνάντησης με τη διοίκηση της εταιρείας, κατά την οποία θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι μέχρι στιγμής εκκρεμότητες και κυρίως το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης.
«Οι θέσεις της οργάνωσής μας είναι ξεκάθαρες και τις γνωρίζει πλέον πολύ καλά και το νέο ΔΣ της εταιρείας, συνεπώς, εάν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση, θα προχωρήσουμε στη λήψη δυναμικών μέτρων. Σύντομα, θα επανέλθουμε με νέα εγκύκλιό μας ενημερώνοντάς σας για όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες (έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν, στοιχεία που πρέπει να προσκομιστούν κ.α.) καθώς και τη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για την καταχώρηση της ποινικής αγωγής. Τέλος, καλούμε το σύνολο των συναδέλφων να παραμείνουν σε εγρήγορση, διατηρώντας τη συσπείρωσή τους γύρω από την ηγεσία της οργάνωσής μας, ούτως ώστε ΟΛΟΙ μαζί ενωμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας», τονίζει η συντεχνία.
πηγή: Stockwatch
         
ΡΙΚ: Σε διάλογο με συντεχνίες για νέα οργανική δομή
05/12
Το ΔΣ του ΡΙΚ βρίσκεται σε συνεχή επαφή και διάλογο με τις συντεχνίες των εργαζομένων ώστε να υποβληθεί μια, όσο το δυνατόν, συναινετική πρόταση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τη νέα οργανική δομή του Ιδρύματος, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Αντρέας Φράγκος.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Φράγκος ανέφερε ότι το ΔΣ έχει καταθέσει ήδη τη δική του πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών για αντιμετώπιση του μακροχρόνιου προβλήματος που ταλανίζει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση που είναι η απουσία σωστής οργανικής δομής και η πολλαπλότητα εργασιακών καθεστώτων.

«Το σημερινό καθεστώς δεν μπορεί να προχωρήσει, είναι θνησιγενές», είπε και πρόσθεσε ότι η πρόταση «δεν είναι τελεσίγραφο, δεν είναι
take it or leave it».

Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες των εργαζομένων για τυχόν απολύσεις και επηρεασμό των δικαιωμάτων τους, ο κ. Φράγκος είπε επίσης ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή και διάλογο με τις συντεχνίες του ΡΙΚ ούτως ώστε, με αίσθημα ευθύνης, να υποβληθεί μια, όσο το δυνατόν, συναινετική πρόταση, με βασικό γνώμονα το καλό του ΡΙΚ και των εργαζομένων.

Ερωτηθείς αν θα επηρεαστεί το έργο του ΡΙΚ από την αναβολή ψήφισης του προϋπολογισμού τη νέα χρονιά, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος απάντησε αρνητικά.
πηγή: Stockwatch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου