Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Επισκόπηση 22/07 - 31/07

Επισκόπηση 22/07 - 31/07

Τελεσίγραφο στους ξενοδόχους για αυξήσεις μισθών

24/07

Τελεσίγραφό απέστειλαν οι συντεχνίες στους ξενοδόχους, μέσω της μεσολαβητικής υπηρεσίας του υπουργείου εργασίας, για λήψη δυναμικών μέτρων αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους συνδέσμους ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.
Οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΣΕΚ και της ΠΕΟ απέστειλαν χθες επιστολή προς τη διευθύντρια του τμήματος εργασιακών σχέσεων του υπουργείου εργασίας Μαρίνα Ιωάννου καλώντας την να κηρύξει, μέχρι τέλος του μήνα, αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις καθώς, όπως υποστηρίζουν, η σύμβαση έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 και επτά μήνες μετά, δεν έγινε ούτε ένα θετικό βήμα από πλευράς των ξενοδόχων για την ανανέωση της.
Τα μέλη των δύο συντεχνιών σε πρόσφατες κοινές γενικές συνελεύσεις, εξουσιοδότησαν τις ηγεσίες τους να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αν μέχρι τέλος Ιουλίου δεν δημιουργηθούν προοπτικές για ειρηνική ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.
Μέχρι στιγμής των χάσμα διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει αγεφύρωτο παρά τις μεσολαβητικές προσπάθειες του υπουργείου εργασίας.
Το ενδεχόμενο να προκληθεί εργατική αναταραχή στην καρδιά μίας δύσκολης για φέτος τουριστικής περιόδου δεν φαντάζει απόμακρο.
Διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις 4% ετησίως
Οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις ύψους 4% το χρόνο.
Ζητούν παράλληλα όπως όλα τα άρθρα της συλλογικής σύμβασης που διαφοροποιήθηκαν με την έκτακτη ειδική συμφωνία του 2013 -2015, λόγω τότε της οικονομικής κρίσης, να επανέλθουν όπως ακριβώς αυτά προβλέπονταν στη σύμβαση η οποία ίσχυε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.
Οι συντεχνίες προβάλλουν το επιχείρημα ότι οι αποκοπές μισθών και άλλων ωφελημάτων είχαν ανέλθει περίπου στο 15% και αξιώνουν σταδιακή αποκατάσταση των μισθών των μελών τους.
Διαφωνία ξενοδόχων για επαναφορά προνοιών σύμβασης
Οι ξενοδόχοι διαφωνούν με την επαναφορά παλαιότερων προνοιών της σύμβασης με το επιχείρημα ότι είχαν συμφωνήσει ενσωμάτωση των αργιών και άλλων ωφελημάτων σε σχετικό νόμο το 2016.
Περιορίζονται να αποδεχθούν την παραχώρηση μέρους των μισθολογικών αυξήσεων και αναθεώρησης των υφιστάμενων μισθολογικών κλιμάκων, δεδομένου ότι μεταξύ των δύο πλευρών θα υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση.
Τα μέλη των δύο συνδέσμων των ξενοδόχων, φαίνεται να αφήνουν ανοικτό ένα μικρό παραθυράκι ως προς την αποδοχή κατώτατου ορίου μισθού σε περιορισμένο αριθμό χαμηλών κλιμάκων που να μην ξεπερνά τα €800 - €900, δεδομένου ότι θα διαγραφεί, όπως λένε, το δικαίωμα υπηρεσίας που είναι ήδη κατοχυρωμένο στο νόμο.
Οι ξενοδόχοι στις συναντήσεις τους με τη διευθύντρια του τμήματος εργασιακών σχέσεων πρόταξαν επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κατά τη φετινή περίοδο η ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Με βάση τις μέχρι στιγμής ενδείξεις η πτώση στις τουριστικές αφίξεις θα είναι οριακή σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Σημειώνεται ότι οι τουριστικές αφίξεις το 2018 ανήλθαν στο ιστορικό ρεκόρ του 3,9 εκ. σημειώνοντας αύξηση 7,8%.
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2018 τα έσοδα από τον τουρισμό έφθασαν τα €2,7 δισ. σε σύγκριση με €2,6 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 2,7%.
Από την πλευρά τους οι συντεχνίες επικαλούνται τα αποτελέσματα ρεκόρ, κατά τον ισχυρισμό τους, που καταγράφηκαν τα τελευταία τρία χρόνια σε ότι αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα από τον τουρισμό.
Στο χρονικό αυτό στάδιο των τριών χρόνων, οι εργαζόμενοι, όπως επισημαίνουν οι συντεχνίες, δεν έλαβαν ούτε ένα σεντ από τα κέρδη των ξενοδόχων, λόγω του ότι ήταν σε ισχύ η σύμβαση που είχε συνομολογηθεί το 2016.
Βελτίωση όρων εργασίας και αύξηση επιδομάτων
Πέραν των μισθολογικών αυξήσεων, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία ζητούν βελτίωση των όρων που διέπουν τις αργίες ώστε αν οι υπάλληλοι εργάζονται σε μέρα αργίας, τότε αυτή να αντικαθίσταται με άλλη μέρα που θα παραχωρείται κατά την κρίση του ξενοδόχου ή θα αποζημιώνεται.
Το προσωπικό που θα εργάζεται κατά τις καθορισμένες στη συλλογική σύμβαση γιορτές-αργίες, θα πληρώνεται με βάση τη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, είτε δύο ημερομίσθια επιπρόσθετα προς το κανονικό ημερομίσθιο ή θα πληρώνεται ένα επιπρόσθετο ημερομίσθιο στο τέλος του μηνός.
Οι μέρες αργίας θα παραχωρούνται το αργότερο μέχρι την 31 Μαρτίου εκάστου έτους ή θα αποζημιώνονται χρηματικά ως οφειλόμενες αργίες μέχρι 31 Μαΐου, εκτός σε περιπτώσεις που γίνονται ειδικές διευθετήσεις ύστερα από συνεννόηση με τις συντεχνίες.
Η εργατική πλευρά ζητά τροποποίηση των κανονισμών ώστε αν η αργία συμπέσει με εβδομαδιαία ημεραργία η οποία θα είναι Σάββατο ή Κυριακή τότε αυτή να μεταφέρεται.
Σε ότι αφορά το ταμείο προνοίας οι συντεχνίες ζητούν όπως για κάθε υπάλληλο που θα συμπληρώνει έξι μήνες υπηρεσία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία θα καταβάλλονται προς το ταμείο προνοίας συνεισφορές, τόσο από τους εργοδότες, όσο και από τους εργοδοτούμενους, που θα υπολογίζονται πάνω στο βασικό μισθό και τον τιμάριθμο.
Για εργοδοτούμενους που απασχολούνται στη ξενοδοχειακή βιομηχανία πέραν των έξι μηνών, ο εργοδότης θα έχει υποχρέωση να τους εντάσσει στο ταμείο προνοίας.
Η εισφορά του εργοδότη στο ταμείο προνοίας να γίνει 10% και του εργαζόμενου 5% ή 10% ανάλογα με την επιλογή του.
Η εργασία τις Κυριακές να αποζημιώνεται σε χρήμα κατά 50% περισσότερο του ημερομισθίου του επηρεαζόμενου υπαλλήλου (βασικός+ΑΤΑ).
Κατά την περίοδο του Πάσχα να παρέχεται φιλοδώρημα ίσο με 30% του μηνιαίου μισθού (βασικός+ΑΤΑ).
Οι συντεχνίες αξιώνουν επίσης αύξηση της exgratia μονάδας από €14,95 σε €20,00.
Η εισφορά του εργοδότη στο ταμείο ευημερίας για κάθε υπάλληλο (οποιασδήποτε μορφής εργασίας και να είναι) θα γίνετε από την πρώτη ημέρα εργοδότησης του.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διεκδικούν επίσης ένταξη των κλιμάκων μισθοδοσίας όπως προνοούνται από την εκάστοτε συλλογική σύμβαση, στους κανονισμούς για τους όρους υπηρεσίας στα ξενοδοχεία και ένταξη του 13ου μισθού στους κανονισμούς.
Του Λεύκου Χρίστου
πηγή: Stockwatch
Έκοψαν τον «βήχα» στους δημόσιους υπαλλήλους
26/07
Ο υπουργός οικονομικών με βούλα του υπουργικού συμβουλίου προσγείωσε τις προσδοκίες και το αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου τομέα για πλήρη επαναφορά του επαγγελματικού κυβερνητικού σχεδίου σύνταξης, με βάση το οποίο λάμβαναν κρατική σύνταξη καταβάλλοντας ελάχιστες εισφορές.
Το υπουργικό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση κάλεσε τον υπουργό οικονομικών να υποβάλει πρόταση, όπως είχε δεσμευτεί στη συνάντηση της 19η Ιουλίου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την απόφαση του για σύσταση ταμείου προνοίας, τόσο για το δημόσιο, όσο και για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και για όσους εργαζόμενους δεν καλύπτονται μέχρι σήμερα από το υφιστάμενο σχέδιο συντάξεων.
Το υπουργικό συμβούλιο επικαλείται την απόφαση του Σεπτεμβρίου του 2016 κατά την οποία ενέκρινε τις γενικές αρχές και κατευθύνσεις των προτεινόμενων μεταρρυθμιστικών δράσεων του τομέα των ταμείων επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν και η προώθηση της λειτουργίας ταμείου επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών για το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, για όσους εργαζόμενους δεν καλύπτονται από το υφιστάμενο σχέδιο συντάξεων ή τα υφιστάμενα σχέδια του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Με την αναφορά αυτή, η κυβέρνηση δίνει ουσιαστικά οριστικό τέλος σε τυχόν επαναφορά του επαγγελματικού κυβερνητικού σχεδίου σύνταξης που ίσχυε μέχρι το 2011.
Οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011 δεν έχουν πρόσβαση στο κρατικό σχέδιο συντάξεων και οι παλαιότεροι υπάλληλοι συνεισφέρουν, πλέον, σημαντικό ποσοστό του μισθού τους επί των συντάξεων.
Η απόφαση για τερματισμό του σχεδίου κρατικών συντάξεων λήφθηκε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των σοβαρών δημοσιονομικών προβλημάτων που υπήρχαν και στην προσπάθεια που είχε τεθεί για συγκράτηση του εργατικού κόστους στο δημόσιο.
Ωστόσο, η ΠΑΣΥΔΥ είχε δηλώσει από τότε ότι η απόφαση για υποχρεωτική συνεισφορά 3% των δημοσίων υπαλλήλων στο σχέδιο σύνταξης όπως επίσης και η παράλληλη απόφαση για αποκοπές σε μισθούς και επιδόματα ήταν πέραν των προνοιών του Συντάγματος.
Η θέση της ΠΑΣΥΔΥ δικαιώθηκε τελικά, με δύο αποφάσεις του τριμελούς διοικητικού δικαστηρίου.
Το διοικητικό δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για αποκοπή μισθών και συντάξεων στο δημόσιο, επικαλούμενο το άρθρο 23 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει πως ο μισθός ή συντάξεις αποτελεί περιουσιακό στοιχείο και ως εκ του ορισμού αυτού δεν δικαιούται ο εργοδότης να προχωρήσει μονομερώς σε αποκοπές μισθών ή συντάξεων.
Η κυβέρνηση, ως γνωστό, έχει εφεσιβάλει την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου με σχετική προσφυγή στο ανώτατο, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου για να αποφανθεί επί τούτου.
Μετά την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο το 2106, οι συντεχνίες που εκπροσωπούν τους ωρομίσθιους υπαλλήλους του δημοσίου, των ημικρατικών οργανισμών και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης, συνήψαν με το υπουργείο οικονομικών συμφωνία πλαίσιο για σταδιακή επαναφορά των μισθών με χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2023 και ένταξης των νεοεισερχομένων στο δημόσιο και των εργαζομένων αορίστου χρόνου σε ταμείο προνοίας.
Τη συμφωνία αποδέχθηκαν και υπόγραψαν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και το υπουργείο οικονομικών.
Η ΠΑΣΥΔΥ αρνήθηκε να συνομολογήσει τη σχετική συμφωνία, με το επιχείρημα ότι εκκρεμούσε ενώπιον των δικαστηρίων προσφυγή δημοσίων υπαλλήλων κατά των αποφάσεων του υπουργικού για αποκοπές μισθών επιδομάτων και συντάξεων στο δημόσιο.
Ωστόσο, με την πρόταση που προτίθεται να υποβάλει ο υπουργός οικονομικών μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου προς το υπουργικό συμβούλιο, θα επιβεβαιωθεί η συμφωνία πλαίσιο η οποία προβλέπει την ένταξη υφιστάμενων υπαλλήλων, νεοεισερχομένων στο δημόσιο και εργαζομένων αορίστου χρόνου σε ταμείο προνοίας και όχι επαναφορά του επαγγελματικού κυβερνητικού σχεδίου σύνταξης όπως αυτό ίσχυε πριν από τον Οκτώβριο του 2011.
Οι νεοεισερχόμενοι στο δημόσιο από το 2011 και μετά υπολογίζεται ότι είναι περίπου στους 1500 και στους ημικρατικούς οργανισμούς κοντά στους 1000.
Ο αριθμός των εργαζομένων με καθεστώς αορίστου χρόνου στο δημόσιο και στον ημιδημόσιο υπολογίζονται γύρω στις 4.500.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η StockWatch από άτομα που συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργείου οικονομικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου τομέα, φαίνεται ότι στο τραπέζι έχουν τεθεί και εναλλακτικές προτάσεις από πλευράς συντεχνιών.
Μία εκ των εναλλακτικών προτάσεων είναι να επανέλθει το προηγούμενο επαγγελματικό σχέδιο σύνταξης στο δημόσιο, αντί να δημιουργηθεί ταμείο προνοίας, με την υποχρέωση αυτή τη φορά των δημοσίων υπαλλήλων να καταβάλλουν συνεισφορά, το ύψος της οποίας θα αποφασιστεί μεταξύ των δύο μερών.
Του Λεύκου Χρίστου
πηγή: Stockwatch

Η ΟΕΒ χαιρετίζει απόρριψη συνταξιοδοτικών απαιτήσεων δημοσίων


26/07
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την ικανοποίηση αλλά και την ανακούφιση του επιχειρηματικού κόσμου, από την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για απόρριψη των συνδικαλιστικών αιτημάτων του δημόσιου τομέα, για επαναφορά του επαγγελματικού κυβερνητικού σχεδίου σύνταξης.
«Τυχόν ικανοποίηση ενός τέτοιου αιτήματος θα είχε επαχθέστατες συνέπειες για τα δημόσια οικονομικά, αλλά και θα αναβίωνε μια ακραία δυσμενή διάκριση σε βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων και υπέρ των υπαλλήλων του δημοσίου, η οποία τερματίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση τον Οκτώβριο του 2011», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ΟΕΒ, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που προσλήφθηκαν πριν τον Οκτώβρη του 2011, απολαμβάνουν συντάξεων οι οποίες κατά μέσον όρο είναι τουλάχιστον διπλάσιες από τις συντάξεις των αντίστοιχων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα οι συνταξιοδοτικές εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων ήταν οι μισές των συνταξιοδοτικών εισφορών των ιδιωτικών υπαλλήλων.
«Δηλαδή, οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις μισές εισφορές απολάμβαναν διπλάσιες συντάξεις», σημειώνεται.
Τονίζεται ακόμη ότι πέραν από το χάσμα στις μηνιαίες συντάξεις, όσοι προσλήφθηκαν μέχρι το 2011 στο Δημόσιο, απολαμβάνουν εφάπαξ πληρωμή κατά την αφυπηρέτηση χωρίς ούτε ένα ευρώ δικής τους συνεισφοράς. Περαιτέρω, μέχρι και το 2012 το ύψος τόσο της μηνιαίας σύνταξης όσο και του εφάπαξ, βασίζετο στον τελευταίο μισθό, έστω και αν κάποιος επροάγετο και εσυνταξιοδοτείτο κατά την ίδια μέρα, χωρίς ποτέ να έχει δουλέψει στη θέση προαγωγής.
«Οι ακραίες αυτές στρεβλώσεις αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στη δημιουργία του δεύτερου ακριβότερου κρατικού μισθολογίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών και στην χρεωκοπία του Κράτους. Τα προκλητικά αυτά δεδομένα διορθώθηκαν πλήρως για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο μετά τον Οκτώβρη του 2011 και μετριάστηκαν ελαφρώς για όσους είχαν προσληφθεί προηγουμένως», αναφέρεται.
«Τυχόν επαναφορά τους θα αποτελέσει για την ΟΕΒ άμεσο casus belli», καταλήγει.
πηγή: Stockwatch

 

Νόμος η αύξηση επιδόματος σε άτομα με αναπηρίες

29/07
Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων για αύξηση και επέκταση του επιδόματος διακίνησης σε άτομα με αναπηρίες, ψηφίστηκε σε Νόμο και δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2019 στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με τον τίτλο: «O περί Παροχής Επιδόματος Διακινήσεως εις Αναπήρους (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2019», Ν.111(Ι)/2019.

Δικαιούχοι αύξησης στο ποσό του επιδόματος από €51 σε €75 μηνιαίως και από €102 σε €150 μηνιαίως είναι όλα τα άτομα με αναπηρίες που σήμερα λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα διακίνησης, σύμφωνα με τα κριτήρια και προϋποθέσεις του Νόμου. Επιπρόσθετα, το επίδομα διακίνησης επεκτείνεται σε 1.900 περίπου τυφλά άτομα, ανεξάρτητα αν εργάζονται ή αν σπουδάζουν και ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Οπως αναφέρει, το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες έχει ήδη τροποποιήσει το πληροφοριακό του σύστημα και θα καταβάλει για τον μήνα Ιούλιο το αυξημένο επίδομα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, καθώς και το επίδομα στους λογαριασμούς των νέων δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται από τους πολίτες αίτηση ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια τους.
Μετά την τροποποίηση του υφιστάμενου Νόμου, το μηνιαίο επίδομα διακίνησης, που σκοπό έχει την διευκόλυνση και ενθάρρυνση της διακίνησης ατόμων με αναπηρίες και την αντιστάθμιση των επιπρόσθετων δαπανών διακίνησης που αντιμετωπίζουν λόγω της αναπηρίας, καθορίζεται σε:
  • Εβδομήντα πέντε ευρώ (€75) μηνιαίως για άτομα με αναπηρία που εργάζονται ή σπουδάζουν, εκτός των ατόμων με περιορισμό της οξύτητας της όρασης σε βαθμό που στον καλύτερο οφθαλμό να μην υπερβαίνει, έστω και με διορθωτικούς φακούς, τα έξι τριακοστά έκτα (6/36), τα οποία δικαιούνται να λαμβάνουν εκατόν πενήντα ευρώ (€150) μηνιαίως.
  • Εκατόν πενήντα ευρώ (€150) μηνιαίως για τετραπληγικά άτομα, ανεξαρτήτως του εάν εργάζονται ή σπουδάζουν.
  • Εδομήντα πέντε ευρώ (€75) μηνιαίως για τυφλά άτομα, ανεξαρτήτως του εάν εργάζονται ή σπουδάζουν.
Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνεχίζει να μελετά και να διαβουλεύεται με τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρίες, για τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ικανοποίησης των αναγκών και των δικαιωμάτων τους και με στόχο ένα πλέγμα σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών και παροχών, καταλήγει η ανακοίνωση.
πηγή: Stockwatch

 

Επανέρχονται οι συντεχνίες δημοσίου για τις συντάξεις

30/07

Η αμετάθετη απόφαση της κυβέρνησης να μην επαναφέρει το επαγγελματικό κυβερνητικό σχέδιο σύνταξης οδηγεί την ΠΑΣΥΔΥ και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις στο δημόσιο, στην υποβολή αντιπροτάσεων.
Πληροφορίες της StockWatch από  ανώτατα στελέχη  συντεχνιών που είναι οργανωμένες στο δημόσιο τομέα, αναφέρουν ότι η εργατική πλευρά, αναμένεται να προωθήσει δέσμη εισηγήσεων  προς το υπουργείο οικονομικών, με αντικείμενο  το συνταξιοδοτικό σχέδιο, προκειμένου να επιτευχθεί συναινετική λύση.
Έχει διαρρεύσει ότι οι οργανώσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και στη δημόσια εκπαίδευση θα διατηρήσουν μεν τη θέση αρχής για επαναφορά του επαγγελματικού κυβερνητικού σχεδίου σύνταξης, αλλά την ίδια ώρα φαίνεται να είναι διατεθειμένες να  αποδεχθούν την καταβολή συγκεκριμένου  ποσοστού  συνεισφοράς, αν προκύψει σχετική συμφωνία.
Σε μία τέτοια εξέλιξη, το κράτος θα έχει μία σημαντική εξοικονόμηση, σε σχέση με το ύψος του κόστους  που είχε  το σχέδιο σύνταξης στο δημόσιο, πριν από το  2011 αλλά θα προκύψει πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος σε σχέση με το τι ισχύει σήμερα.
Μέχρι το 2011 συνείσφερε στο σχέδιο σύνταξης μόνο ο εργοδότης, δηλαδή το κράτος.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, ενδεχομένως να προτείνουν και διαφοροποίηση του τρόπου παροχής του εφάπαξ, με μειωμένο συντελεστή.
Οι συντεχνίες, θα καταθέσουν επίσημα τις αντιπροτάσεις τους προς το υπουργείο οικονομικών υπό την προϋπόθεση ότι το υπουργικό συμβούλιο θα αποδεχθεί αναθεωρημένη επαναφορά κυβερνητικού σχεδίου σύνταξης και θα αποσύρει την απόφαση του για σύσταση ταμείου προνοίας.
Σε ότι αφορά τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο μετά το 2011, οι οργανώσεις των δημοσίων υπαλλήλων, θα αξιώσουν επίσης τη συμμετοχή τους στο κυβερνητικό σχέδιο σύνταξης, καταβάλλοντας το ίδιο ποσοστό συνεισφορών, που θα καταβάλλουν και οι υπάλληλοι οι οποίοι είχαν προσληφθεί στο δημόσιο πριν από το 2011, δεδομένου ότι θα υπάρξει σχετική συμφωνία με τον εργοδότη.
Η απόφαση για τερματισμό του σχεδίου κρατικών συντάξεων λήφθηκε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των σοβαρών δημοσιονομικών προβλημάτων που υπήρχαν και στην προσπάθεια που είχε τεθεί για συγκράτηση του εργατικού κόστους στο δημόσιο.
Σημειώνεται ότι το διοικητικό δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για αποκοπή μισθών και συντάξεων στο δημόσιο, επικαλούμενο το άρθρο 23 του Συντάγματος.
Το συγκεκριμένο άρθρο, προβλέπει πως ο μισθός ή συντάξεις αποτελεί περιουσιακό στοιχείο και ως εκ του ορισμού αυτού δεν δικαιούται ο εργοδότης να προχωρήσει μονομερώς σε αποκοπές μισθών ή συντάξεων.
Την περασμένη Πέμπτη,  το υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε την αρχική του απόφαση του 2016 για σύσταση ταμείου προνοίας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με συνεισφορές, τόσο του εργοδότη, όσο και των εργοδοτουμένων, αποκλείοντας επαναφορά του κυβερνητικού σχεδίου σύνταξης, όπως αυτό ίσχυε πριν από το 2011. 
Με βάση τη συμφωνία πλαίσιο που επιτεύχθηκε για τους ωρομίσθιους στο δημόσιο τομέα και το προσωπικό του ευρύτερου δημόσιου τομέα τον Μάιο του 2017, η κυβέρνηση συμφώνησε να προσέλθει σε διάλογο με την ΣΕΚ και την ΠΕΟ για  συμμετοχή των νεοεισερχομένων στο δημόσιο πριν από το 2011, στο ταμείο προνοίας.
Οι νεοεισερχόμενοι στο δημόσιο από το 2011 και μετά υπολογίζεται ότι είναι περίπου στους 1500 και στους ημικρατικούς οργανισμούς κοντά στους 1000.
Ο αριθμός των εργαζομένων με καθεστώς αορίστου χρόνου στο δημόσιο και στον ημιδημόσιο τομέα υπολογίζεται  γύρω στις 4.500.
πηγή: Stockwatch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου