Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Δυναμικές κινητοποιήσεις εντός 10 ημερών εξαγγέλει η ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εν λευκώ δέσμευση για Ιδιωτικοποιήσεις

Οι δεσμεύσεις του προέδρου Ν. Αναστασιάδη για την αποτροπή των Ιδιωτικοποιήσεων και τα συμβόλαια με το λαό που περιέχονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης μετατράπηκαν στην εν λευκώ αποδοχή τους.
Δεν έχουν ληφθεί, λέει ο Υπουργός Οικονομικών, αποφάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης και όμως δεσμεύτηκε έναντι της Τρόικας με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για λήψη πολιτικής απόφασης μέχρι τον Δεκέμβριο και μάλιστα πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, επαναφέροντας το συνήθη πλέον εκβιασμό προς τα Κόμματα και τη Βουλή. Αυτό θεωρείται μάλιστα επιτυχία γιατί κερδίσαμε πρόσθετο χρόνο.
Η Κυβέρνηση αποδέχτηκε τις επιβολές της Τρόικας γιατί όπως μας εξηγεί, οι ιδιωτικοποιήσεις θα βοηθήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη. Την ίδια ώρα που απαγορεύουν στους Οργανισμούς να υλοποιήσουν έργα ανάπτυξης με ίδιους πόρους. Θέλουν λιγότερο Κράτος για να δώσουν στο πιάτο τα κέρδη των Ημικρατικών Οργανισμών στους ιδιώτες και να ξεπουλήσουν την περιουσία τους.
Δαιμονοποιούν τους κερδοφόρους Οργανισμούς που στήριξαν την οικονομία και το Κράτος για να καταστήσουν εύκολη λία και να εφαρμόσουν τις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές τους.
Δεν ήθελαν καν να ακούσουν τις προτάσεις Η.Ο. για την εξασφάλιση του €1.4 δισεκατ. που περιλαμβάνετο στο Μνημόνιο για να μη δυσκολευτούν στις «διαπραγματεύσεις» τους με την Τρόικα.
Για τον ίδιο λόγο κατάργησαν και τον κοινωνικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους που εναγωνίως ζητούσαν για μήνες προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Η Κυβέρνηση αποδέχτηκε τη θέση της Τρόικας για πλήρη Ιδιωτικοποίηση και οι όποιες αναφορές για Αποκρατικοποίηση – Μετοχοποίηση - Στρατηγικούς Επενδυτές και ασφαλιστικές δικλίδες χρησιμοποιούνται σαν επικάλυψη για να περάσουν πιο εύκολα τις πολιτικές τους.
Είναι η ώρα των κομμάτων και των πολιτικών να βάλουν φρένο στις εκβιαστικές πολιτικές της Τρόικας και να απαντήσουν αποφασιστικά στα ψευτοδιλήμματα που θέτει ενώπιον τους.
Είναι η ώρα των πολιτών που θα υποστούν τις συνέπειες από τις αυξήσεις των τιμών από τα ιδιωτικά πλέον μονοπώλια και ολιγοπώλια που θα επιβάλουν, να αντιδράσουν.
Είναι η ώρα των εργαζομένων να μπουν σαν ασπίδα μπροστά στους Οργανισμούς για να αποτρέψουν το ξεπούλημα τους και τη δική τους θυματοποίηση.
Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην τελευταία συνεδρία της Κεντρικής Γραμματείας αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια γι’ αυτό εξουσιοδότησε τις Κλαδικές της στην ΑΤΗΚ, την ΑΗΚ και την Α.Λ.Κ. να συντονιστούν με τις υπόλοιπες Συντεχνίες και να αποφασίσουν τη λήψη δυναμικών μέτρων στις επόμενες δέκα μέρες με στόχο να ενισχύσουν το γενικότερο κίνημα που τάσσεται ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου.

Από τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ
8 Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου