Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Απεργία διαρκείας στα συσκευαστήρια πατατών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απεργία διαρκείας στα συσκευαστήρια πατατών

Σε Απεργία διαρκείας κατήλθαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα συσκευαστήρια πατατών του Συμβουλίου Εμπορίας Κυπριακών Πατατών και της ΣΕΔΙΓΕΠ.

Οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να κλιμακώσουν τα μέτρα και να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας λόγω της επιμονής των εργοδοτών, να αποκόπτουν μονομερώς 22% από τους μισθούς τους.

Αυτή η ενέργεια δεν αφήνει άλλα περιθώρια, πέραν των δυναμικών διεκδικήσεων για εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης. Σε απεργία συμπαθείας για αλληλεγγύη των απεργών στα συσκευαστήρια που έχουν εργατική διαφορά, αναμένεται να κατέλθουν και οι λιμενεργάτες. Συγκεκριμένα σε συνελεύσεις τους αναμένεται να αποφασιστεί η αποχή από φορτοεκφορτώσεις προϊόντων των συσκευαστηρίων στα οποία οι εργαζόμενοι τους κατήλθαν σε απεργία.

Οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ καλούν για ακόμα μια φορά τους εργοδότες να άρουν τις μονομερείς τους ενέργειες αποκαθιστώντας τους μισθούς, διαφορετικά θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις επιπτώσεις που θα έχει η απεργία στον τομέα της πατατοκαλλιέργειας.


ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ




30/04/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου