Τρίτη 29 Μαΐου 2012

2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ


Οι εργαζόμενοι στις Βάσεις αντιδρούν στην άρνηση των Βρετανικών Αρχών να καταβάλουν την ΑΤΑ και τις συμφωνημένες αυξήσεις


Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα οι 800 περίπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, Ακρωτηρίου, Επισκοπής και Αγίου Νικολάου από τις 6.45 μέχρι τις 8.45 το πρωί.


Οι εργαζόμενοι πήραν την απόφαση να πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας σε κοινή Γενική Συνέλευση όλων των Συντεχνιών που δραστηριοποιούνται στις Βάσεις. Η απόφαση λήφθηκε αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια διαλόγου και έπειτα από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις μεταξύ των Συντεχνιών και της εργοδοτικής πλευράς κατά τις οποίες η στάση των Βρετανικών Αρχών παρέμεινε αδιάλλακτη και αρνείται την καταβολή της ΑΤΑ και των μισθολογικών αυξήσεων που προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση εργασίας. Επισημαίνουμε ότι η άρνηση αυτή επηρεάζει και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των εργαζομένων.


Όπως ανέφερε στο «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ» ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Αμμοχώστου, Ερρίκος Ζήσιμος, οι Αγγλικές Αρχές είναι ανένδοτες να παραχωρήσουν τις συμφωνημένες αυξήσεις και η απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν σε λήψη μέτρων, τα οποία αναμένεται να κλιμακώσουν στη συνέχεια, είναι απόλυτα δικαιολογημένη: «Αρχικά, τον περασμένο Ιανουάριο, οι Βρετανικές Αρχές υποστήριζαν πως δεν θα προχωρούσαν στην καταβολή της ΑΤΑ και των άλλων συμφωνημένων αυξήσεων γιατί ακολουθούσαν τη σχετική οδηγία της ΟΕΒ. Στη συνέχεια, μετά την γενική συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΟΕΒ που κατοχυρωνόταν η ΑΤΑ , οι Βρετανικές Αρχές υποστήριξαν πως ακολουθούσαν την σχετική απόφαση της κυβέρνησης αφού στόχος τους είναι να μην παραχωρήσουν στους εργαζόμενους αυτά που δικαιούνται», επεσήμανε.

Αναμένεται ότι οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση κατά την οποία θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των μέτρων τους.


πηγή ιστοσελίδα ΠΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου