Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Επισκόπηση 26/08 -31/08

Επισκόπηση 26/08 -31/08

Στη ζυγαριά η διαφωνία ξενοδόχων και υπαλλήλων
26/08
Η νομοθετική ή όχι κατοχύρωση των μισθών και άλλων προνοιών που συνεπάγεται οικονομικό κόστος αποτελούν τα μεγάλα αγκάθια στην προσπάθεια της υπουργού εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου να γεφυρώσει τις εξ διαμέτρου διαφορές μεταξύ των ξενοδόχων και των εργαζομένων στην ευαίσθητη για την οικονομία ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Στις 10 πμ οι ηγεσίες των δύο συνδέσμων των ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ και οι ηγεσίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων  των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ θα βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων  υπό την υπουργό εργασίας  σε μία ύστατη μεσολαβητική προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο και να αποφευχθεί εργατική κρίση σε μία δύσκολη για τον τουρισμό περίοδο.
Η μεσολαβητική συνάντηση θα γίνει στο Χίλτον Πάρκ.
Στη μεσολαβητική συνάντηση θα είναι παρούσα και η διευθύντρια εργασιακών σχέσεων του υπουργείου εργασίας Μαρίνα Ιωάννου καθώς και ανώτατα στελέχη της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ.
Είναι η πρώτη φορά που το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί νομική κατοχύρωση μισθοδοτικών κλιμάκων και ενσωμάτωσης τους στη συλλογική σύμβαση, αίτημα το οποίο οι ξενοδόχοι έχουν απορρίψει κατηγορηματικά υποστηρίζοντας ότι τυχόν ικανοποίηση του θα εκτοξεύσει κατά 28% το εργατικό κόστος στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Οι ξενοδόχοι εκτιμούν επιπρόσθετα ότι τυχόν νομοθετική ρύθμιση των συμβάσεων θα αλλάξει άρδην τη φιλοσοφία του θεσμού των ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων που είναι η κατ’ εξοχήν μέθοδος καθορισμού των μισθών στην Κύπρο.
Εκφράζονται φόβοι, από πλευράς εργοδοτών ότι νομική κατοχύρωση των μισθών θα προκαλέσει προηγούμενο στο τομέα των εργασιακών σχέσεων με απρόβλεπτες συνέπειες στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων με κάθετη αύξηση του εργατικού κόστους, τόσο στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσο και στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα.
Από την άλλη, οι συντεχνίες θεωρούν τη νομική κατοχύρωση των μισθών και άλλων προνοιών της σύμβασης που άπτονται οικονομικού οφέλους για τα μέλη τους στα ξενοδοχεία, ως αδήριτη ανάγκη καθώς, όπως υποστηρίζουν αρκετοί ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι ανοργάνωτοι και αρκετοί άλλοι εργοδοτούνται με προσωπικά συμβόλαια και τυγχάνουν, κατά τον ισχυρισμό τους, εκμετάλλευσης από τους εργοδότες.
Οι συντεχνίες, στο πλαίσιο της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης, διεκδικούν επιπρόσθετα, μισθολογικές αυξήσεις ύψους 4% το χρόνο, αναθεώρηση άρθρων της συλλογικής σύμβασης που διαφοροποιήθηκαν με την έκτακτη ειδική συμφωνία του 2013 -2015, λόγω τότε της οικονομικής κρίσης και επαναφοράς τους όπως είχαν συμφωνηθεί στη σύμβαση η οποία είχε λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.
Πρόσθετα οι συντεχνίες θέλουν και την κατοχύρωση ενός μίνιμουμ κατώτατου μισθού για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία όπως είναι για παράδειγμα οι καμαριέρες ή οι συντηρητές.
Του Λεύκου Χρίστου
πηγή: Stockwatch

Η Ζέτα κρατά ζωντανό τον διάλογο στα ξενοδοχεία
27/08
Χωρίς έστω και τις ελάχιστες συγκλήσεις ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η μαραθώνια μεσολαβητική συνάντηση της υπουργού εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου με τους συνδέσμους των ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ και τις ηγεσίες των ομοσπονδιών των ξενοδοχοϋπαλλήλων ΣΕΚ και ΠΕΟ, σε μία ύστατη προσπάθεια να γεφυρώσει τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο μερών και να υποβάλει πρόταση για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.
Οι μεσολαβητικές προσπάθειες της κ. Αιμιλιανίδου κράτησαν 11 ώρες και καμία εκ των δύο πλευρών δεν έδωσε ενδείξεις πως θα μπορούσε να μετακινηθεί από τις αρχικές της θέσεις στο πλέον ακανθώδες ζήτημα που είναι η νομική κατοχύρωση των προνοιών της σύμβασης που αφορά στους ελάχιστους μισθούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η StockWatch από ηγετικά στελέχη όλων των εμπλεκομένων που διαχειρίζονται την εργατική διένεξη και συμμετείχαν στη χθεσινή μεσολαβητική διαπραγμάτευση, το χάσμα διαφορών μεταξύ ξενοδόχων και εργατικής πλευράς επί του επίμαχου θέματος της νομικής ρύθμισης των μισθών παραμένει αγεφύρωτο.
Η υπουργός εργασίας με δηλώσεις της στο περιθώριο της μαραθώνιας μεσολαβητικής συνάντησης, τόνισε ότι η ίδια θα καταβάλει όσες προσπάθειες χρειαστούν για να φέρει τις δύο πλευρές κοντά και να καταστεί δυνατή υποβολή μεσολαβητικής πρότασης.
Επεσήμανε την ανάγκη ότι θα πρέπει να αποφευχθεί μετωπική σύγκρουση στον ευαίσθητο τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, διότι οι αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία θα είναι μεγάλες.
Η κ. Αιμιλιανίδου φέρεται να είπε προς τους ξενοδόχους και τις συντεχνίες ότι θα κρατήσει ζωντανό τον διάλογο, όσος χρόνος και αν χρειαστεί για να εξευρεθεί λύση και να ανανεωθεί η συλλογική σύμβαση χωρίς απεργίες.
Οι συντεχνίες, στις πολύωρες ξεχωριστές συναντήσεις που είχαν χθες με την υπουργό αλλά και στις κοινές που συμμετείχαν οι δύο σύνδεσμοι ξενοδόχων, ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούν να βάλουν την υπογραφή τους σε μία συμφωνία, που να μην κατοχυρώνει νομικά, τις μίνιμουμ απολαβές, όλων των επαγγελμάτων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Είναι η πρώτη φορά στις εργασιακές σχέσεις που το συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκει μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις, νομική ρύθμιση προνοιών με οικονομικό κόστος για τον εργοδότη.
Στην επιχειρηματολογία τους, οι εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων εξήγησαν ότι η ανάγκη για νομική ρύθμιση των μίνιμουμ μισθών προήλθε εξαιτίας της συμπεριφοράς της εργοδοτικής πλευράς, να εργοδοτεί ανοργάνωτο προσωπικό και να εργοδοτεί υπαλλήλους με προσωπικά συμβόλαια, μειώνοντας τις απολαβές τους και καταστρατηγώντας το ωράριο αλλά και ουσιώδεις πρόνοιες των συλλογικών συμβάσεων.
Οι ηγεσίες των συνδέσμων των ξενοδόχων εξέφρασαν την άποψη, με βάση δικές τους μελέτες, ότι η ικανοποίηση των μισθολογικών αιτημάτων που διεκδικούν οι εργαζόμενοι και τυχόν νομοθετική ρύθμιση των μισθών, όπως αξιώνουν οι συντεχνίες, θα επιφέρει στο μισθολόγιο των ξενοδοχείων αύξηση κατά 28% του εργατικού κόστους.
«Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι κανένας τομέας της οικονομίας δεν θα αντέξει μία τέτοια οικονομική επιβάρυνση, ειδικότερα αν ληφθεί υπόψη ότι η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος δοκιμάζεται από τις γειτονικές χώρες», παρατήρησε με δηλώσεις του στη StockWatch ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου και πρόσθεσε:
«Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι η υπουργός εργασίας κρατά ζωντανό το διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων ενισχύοντας την προοπτική επίλυσης της εργατικής διαφοράς».
Από την πλευρά του ο διευθυντής του τμήματος εργασιακών σχέσεων του ΚΕΒΕ Αιμίλιος Μιχαήλ εξέφρασε την άποψη ότι τυχόν νομική ρύθμιση των απολαβών στα ξενοδοχεία θα αλλάξει εκ βάθρων το θεσμό των ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων που είναι η κατ’ εξοχήν, όπως σημείωσε, μέθοδος καθορισμού των μισθών στην Κύπρο.
Οι συντεχνίες, στο πλαίσιο της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης, διεκδικούν μεταξύ άλλων, επιπρόσθετα της νομικής ρύθμισης των μίνιμουμ απολαβών, μισθολογικές αυξήσεις ύψους 4% το χρόνο, αναθεώρηση άρθρων της συλλογικής σύμβασης που διαφοροποιήθηκαν με την έκτακτη ειδική συμφωνία του 2013 -2015, λόγω τότε της οικονομικής κρίσης και επαναφοράς τους όπως είχαν συμφωνηθεί στη σύμβαση η οποία είχε λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.
Η σημερινή μεσολαβητική συνάντηση θα γίνει εκ νέου στις 10 πμ στο Χίλτον Πάρκ.
Του Λεύκου Χρίστου
πηγή: Stockwatch

Πρόταση Ζέτας με διάταγμα για μισθούς στα ξενοδοχεία

28/08

Η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου αναμένεται γύρω στις οκτώ το πρωί, δηλαδή σε 20 λεπτά από τώρα, να υποβάλει μεσολαβητική πρόταση για άρση του αδιεξόδου στην εργατική διαφορά για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.
Όπως δήλωσαν στη StockWatch ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου και ο διευθυντής του τμήματος εργασιακών σχέσεων του ΚΕΒΕ Αιμίλιος Μιχαήλ, η απόφαση της υπουργού εργασίας για υποβολή μεσολαβητικής πρότασης ήταν αποτέλεσμα της υπευθυνότητας που επέδειξαν στο τραπέζι του διαλόγου όλες οι πλευρές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης δήλωσε στη StockWatch ότι η μεσολαβητική πρόταση της κ. Αιμιλιανίδου έχει και σημεία νομικής κατοχύρωσης κάποιων προνοιών της συλλογικής σύμβασης που συνεπάγεται οικονομικό κόστος.
Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΣΕΚ Μίλτος Μιλτιάδους εξέφρασε ευχαριστίες προς την υπουργό εργασίας για τις άοκνες, όπως τόνισε, προσπάθειες της να γεφυρώσει τις διαφορές και να υποβάλει μεσολαβητική πρόταση.
Σημειώνεται ότι οι μεσολαβητικές προσπάθειες της κ. Αιμιλιανίδου κράτησαν 21 ώρες και το επίμαχο θέμα της διαφοράς ήταν η νομική κατοχύρωση των προνοιών της σύμβασης που αφορά στους ελάχιστους μισθούς.
Η υπουργός εργασίας είχε δηλώσει στο περιθώριο της μαραθώνιας μεσολαβητικής συνάντησης ότι η ίδια θα καταβάλει όσες προσπάθειες χρειαστούν για να φέρει τις δύο πλευρές κοντά και να καταστεί δυνατή υποβολή μεσολαβητικής πρότασης.
Είχε τονίσει την ανάγκη ότι θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί εργατική αναταραχή στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Είναι η πρώτη φορά στις εργασιακές σχέσεις που το συνδικαλιστικό κίνημα επιδίωξε μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις, νομική ρύθμιση προνοιών με οικονομικό κόστος για τον εργοδότη.
Στην επιχειρηματολογία τους, οι εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων είχαν εξηγήσει ότι η ανάγκη για νομική ρύθμιση των μίνιμουμ μισθών προήλθε εξαιτίας της συμπεριφοράς της εργοδοτικής πλευράς, να απασχολεί ανοργάνωτο προσωπικό και να εργοδοτεί υπαλλήλους με προσωπικά συμβόλαια, μειώνοντας τις απολαβές τους και καταστρατηγώντας το ωράριο αλλά και ουσιώδεις πρόνοιες των συλλογικών συμβάσεων.
Οι ηγεσίες των συνδέσμων των ξενοδόχων εξέφρασαν την άποψη, με βάση δικές τους μελέτες, ότι η ικανοποίηση των μισθολογικών αιτημάτων που διεκδικούν οι εργαζόμενοι και τυχόν νομοθετική ρύθμιση των μισθών, όπως αξιώνουν οι συντεχνίες, θα επιφέρει στο μισθολόγιο των ξενοδοχείων αύξηση κατά 28% του εργατικού κόστους.
Οι συντεχνίες, στο πλαίσιο της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης, διεκδίκησαν μεταξύ άλλων, επιπρόσθετα της νομικής ρύθμισης των μίνιμουμ απολαβών, μισθολογικές αυξήσεις ύψους 4% το χρόνο, αναθεώρηση άρθρων της συλλογικής σύμβασης που διαφοροποιήθηκαν με την έκτακτη ειδική συμφωνία του 2013 -2015, λόγω τότε της οικονομικής κρίσης και επαναφοράς τους όπως είχαν συμφωνηθεί στη σύμβαση η οποία είχε λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.
Του Λεύκου Χρίστου
πηγή: Stockwatch

Οι άξονες πρότασης Ζέτας για τη σύμβαση στα ξενοδοχεία
28/08
Μισθολογικές αυξήσεις, αποκατάσταση των εισφορών στο ταμείο προνοίας, κατοχύρωση κατώτατου μισθού για επαγγέλματα με χαμηλές κλίμακες, ενσωμάτωση της μονάδας στους βασικούς μισθούς και προστασία της 5νθήμερης βδομάδας εργασίας προβλέπει μεταξύ άλλων η μεσολαβητική πρόταση της υπουργού εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία.
Η ισχύς της συλλογικής σύμβασης που θα υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα μέρη, δεδομένου ότι θα εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα τους, θα είναι τετραετούς διάρκειας, στοιχείο σημαντικό καθώς, διασφαλίζεται η εργατική ειρήνη σε ένα ευαίσθητο τομέα της οικονομίας που είναι η ξενοδοχειακή βιομηχανία, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η καταληκτική επίσημη πρόταση της υπουργού εργασίας θα επιδοθεί προς τις δύο πλευρές, είτε εντός της ημέρας, ή το αργότερο μέχρι αύριο.
Ωστόσο, η κ. Αιμιλιανίδου έδωσε τις βασικές παραμέτρους προς τις δύο πλευρές σήμερα στις οκτώ το πρωί, μετά από ολονύκτιες μεσολαβητικές διαπραγματεύσεις που κράτησαν 21 ολόκληρες ώρες.
Είναι η πρώτη φορά, με βάση επίσημα στοιχεία που διατηρεί το τμήμα εργασιακών σχέσεων του υπουργείου εργασίας, που μεσολαβητικές διαπραγματεύσεις υπό τον αρμόδιο υπουργό εργασίας, κράτησαν 21 συνεχείς ώρες.
Υπάρχει το προηγούμενο στη μεσολαβητική παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Μακαρίου ο οποίος είχε μεσολαβήσει για την άρση των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν ξεσπάσει λίγο πριν το τέλος της 10ετίας του 60 στην αρχή ηλεκτρισμού.
Οι διαπραγματεύσεις τότε κράτησαν από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 4 το πρωί.
Με βάση τη μεσολαβητική πρόταση Αιμιλιανίδου, δημιουργείται το πλαίσιο νομοθετικής προστασίας βασικών προνοιών της σύμβασης το οποίο θα προέρχεται από σχετικό διάταγμα της υπουργού εργασίας.
Το διάταγμα στην ουσία θα ορίζει κατώτατο όριο μισθοδοσίας κάποιων επαγγελμάτων στον ξενοδοχειακό τομέα με χαμηλές κλίμακες. Οι κατώτατες απολαβές πλέον των επηρεαζόμενων υπαλλήλων θα ρυθμίζονται με διάταγμα της υπουργού εργασίας.
Μισθολογικές αυξήσεις κοντά στο 4%
Στην υπουργική μεσολαβητική πρόταση προβλέπονται και μισθολογικές αυξήσεις το ύψος των οποίων θα διαφανεί μέσα από την επίσημη πρόταση που θα επιδώσει η υπουργός εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι αύριο.
Οι συντεχνίες είχαν αξιώσει μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 4%.
Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας δήλωσε στη StockWatch ότι με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές που έχει δώσει η κ. Αιμιλιανίδου το ύψος των μισθολογικών αυξήσεων που προβλέπονται θα είναι κοντά στο 4%.
Εξήγησε ότι στο ποσοστό αυτό θα προστεθεί και το κόστος από την ενσωμάτωση της μονάδας καθήκοντος που προσφέρεται στους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
 «Η πιο σημαντική εξέλιξη είναι ότι η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης επιτεύχθηκε μέσα από ειρηνικές διαδικασίες και ύστερα από εποικοδομητικό διάλογο», επεσήμαναν στη StockWatch ο γγ της ΣΕΚ και ο γδ της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου.
 «Οι κοινωνικοί εταίροι στη βιομηχανία απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι χειρίζονται υπεύθυνα τις μεγάλες κρίσεις», παρατήρησε από την πλευρά του ο διευθυντής εργασιακών σχέσεων του ΚΕΒΕ Αιμίλιος Μιχαήλ.
Τόσο ο κ. Αντωνίου, όσο και ο κ. Μιχαήλ, επιφυλάχθηκαν να πουν περισσότερα διότι θα ήθελαν πρώτα να αξιολογήσουν το κόστος που θα επωμιστεί η ξενοδοχειακή βιομηχανία από την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.
Σημειώνεται ότι οι ηγεσίες των εμπλεκόμενων μερών αποδέχθηκαν καταρχήν την υποβολή μεσολαβητικής πρότασης, ωστόσο, η τελική της έγκριση είναι υπό την αίρεση των αρμοδίων οργάνων, τόσο των ξενοδόχων, όσο και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Αυτή την ώρα, η κ. Αιμιλιανίδου ενημερώνει σχετικά το υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με την κατάληξη του αποτελέσματος των μαραθώνιων μεσολαβητικών διαπραγματεύσεων σε σχέση με την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Σημειώνεται ότι η πρόταση Αιμιλιανίδου προβλέπει και αποκατάσταση του ποσοστού που καταβάλλεται στο ταμείο προνοίας από την εργοδοτική πλευρά.
Το ποσοστό των εισφορών είχε μειωθεί το 2013 λόγω τότε της οικονομικής κρίσης και της γενικότερης πολιτικής των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των ξενοδόχων για μείωση του εργατικού κόστους, ώστε να παραμείνει ζωντανός ο τομέας αυτός σε μία κρίσιμη για την κυπριακή οικονομία περίοδο.
 «Με βάση τη νομοθετική ρύθμιση που θα επέλθει θα προστατευτεί, τόσο η πενθήμερη βδομάδα εργασίας, όσο και το 8ωρο εργασίας», σημείωσε στη StockWatch ο γγ της ομοσπονδίας ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΣΕΚ Μίλτος Μιλτιάδους.
Η υπουργός εργασίας είχε δηλώσει στο περιθώριο της μαραθώνιας μεσολαβητικής συνάντησης ότι η ίδια θα καταβάλει όσες προσπάθειες χρειαστούν για να φέρει τις δύο πλευρές κοντά και να καταστεί δυνατή υποβολή μεσολαβητικής πρότασης.
Είχε τονίσει την ανάγκη ότι θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί εργατική αναταραχή στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Είναι η πρώτη φορά στις εργασιακές σχέσεις που το συνδικαλιστικό κίνημα επιδίωξε μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις, νομική ρύθμιση προνοιών με οικονομικό κόστος για τον εργοδότη.
Στην επιχειρηματολογία τους, οι εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων είχαν εξηγήσει ότι η ανάγκη για νομική ρύθμιση των μίνιμουμ μισθών προήλθε εξαιτίας της συμπεριφοράς της εργοδοτικής πλευράς, να απασχολεί ανοργάνωτο προσωπικό και να εργοδοτεί υπαλλήλους με προσωπικά συμβόλαια, μειώνοντας τις απολαβές τους και καταστρατηγώντας το ωράριο αλλά και ουσιώδεις πρόνοιες των συλλογικών συμβάσεων.
Οι ηγεσίες των συνδέσμων των ξενοδόχων εξέφρασαν την άποψη, με βάση δικές τους μελέτες, ότι η ικανοποίηση των μισθολογικών αιτημάτων που διεκδικούν οι εργαζόμενοι και τυχόν νομοθετική ρύθμιση των μισθών, όπως αξιώνουν οι συντεχνίες, θα επιφέρει στο μισθολόγιο των ξενοδοχείων αύξηση κατά 28% του εργατικού κόστους.
Του Λεύκου Χρίστου
πηγή: Stockwatch
         

Σύντομα εθνικός κατώτατος μισθός

28/08/2019 12:37
Προϋπόθεση για την καθιέρωση του θεσμού του εθνικού κατώτατου μισθού αποτελεί η μείωση της ανεργίας κάτω από το 5%, δήλωσε η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα θεσπιστεί εθνικός κατώτατος μισθός.
Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι, «μόλις υπάρχουν οι συνθήκες πλήρους απασχόλησης, δηλαδή μείωση της ανεργίας κάτω του 5%, από 6,5% που είναι σήμερα θα μπορέσουμε να έχουμε εθνικό κατώτατο μισθό».
Υπενθύμισε ότι το 2013 η ανεργία συνεπεία της οικονομικής κρίσης ανήλθε στο 17%.
Ερωτηθείσα σχετικά με τις επαφές του υπουργείου με το διεθνές γραφείο εργασίας είπε ότι «έχουν γίνει ήδη δύο συναντήσεις με το διεθνές γραφείο εργασίας, ενώ η Κομισιόν θα μας βοηθήσει στις αναγκαίες μελέτες πριν τον καθορισμό του εθνικού κατώτατου μισθού και αυτός ο καθορισμός εξαρτάται πάντοτε από τις μελέτες και τα αποτελέσματα τους και από την τεχνογνωσία της Κομισιόν και του ΔΓΕ».
Της Ηρώς Ευθυμίου      
πηγή: Stockwatch

Ζ. Αιμιλιανίδου: Καταρχήν συμφωνία στα ξενοδοχεία


28/08
Λόγο για καταρχήν συμφωνία όσον αφορά την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία, έκανε η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου και ερωτηθείσα για τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης στον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, είπε ότι «είναι σημαντικό ότι, πράγματι, μετά από μια δύσκολη διαπραγμάτευση έχουμε μια κατ’ αρχήν συμφωνία – διότι πρέπει να περάσει από τις γενικές συνελεύσεις τόσο της εργοδοτικής πλευράς όσο και των εργαζομένων – μετά από μια μεσολαβητική πρόταση που έχω υποβάλει. Είναι μια ισορροπημένη πρόταση που αφενός διασφαλίζει δικαιώματα των εργαζομένων και αφετέρου διατηρεί την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας.
 «Θεωρώ ότι η κατ’ αρχήν συμφωνία είναι επωφελής για τα μέρη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους, διότι πραγματικά με καλή θέληση έχουμε φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε
Ερωτηθείσα η κ. Αιμιλιανίδου, είπε ότι «με βάση την πρόταση και την κατ’ αρχήν συμφωνία, για κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα εκδοθεί διάταγμα με το οποίο θα καθορίζεται κατώτατος μισθός».
Σε ερώτηση τι προνοεί η κατ’ αρχήν συμφωνία, ανέφερε ότι «τα σημαντικά θέματα ήταν η θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού για κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτοί οι εργαζόμενοι θα έχουν ένα αξιοπρεπή μισθό. Υπήρξε αίτημα των εργαζομένων για επαναφορά κάποιων δικαιωμάτων που είχαν παραχωρήσει το 2013 και αυτά εν μέρει έχουν επαναφερθεί». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η συμφωνία είναι τετραετής και σε αυτό καταλήξαμε για να διασφαλίσουμε την εργατική ειρήνη για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα».
πηγή: Stockwatch

 

Η Ζέτα πήρε τη σκυτάλη για τους μισθούς στις τράπεζες

29/08
Μετά την αίσια κατάληξη που είχε η πολύμηνη εργατική διαφορά στα ξενοδοχεία, η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, θα πάρει την σκυτάλη για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στις τράπεζες εν μέσω μάλιστα σοβαρών εξελίξεων στο χρηματοπιστωτικό τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, ήδη η υπουργός εργασίας κρατά ζωντανή τη διαδικασία των άτυπων επαφών μεταξύ ηγεσιών τραπεζών, κυρίως των συστημικών Κύπρου και Ελληνικής από τις αρχές του έτους και αναμένεται να εκδηλώσει και επίσημη τη μεσολαβητική της παρέμβαση εντός Σεπτεμβρίου.
Όπως είχε γράψει η StockWatch, το μεγάλο αγκάθι στη προσπάθεια ειρηνικής ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων στον τραπεζικό τομέα αποτελεί η μη παραχώρηση μέχρι σήμερα στο προσωπικό των τραπεζών, της ετήσιας προσαύξησης για το 2019.
Στις συναντήσεις της με τους τραπεζίτες, η κ. Αιμιλιανίδου φέρεται να κατέστησε σαφές ότι η παραχώρηση της προσαύξησης αποτελεί συμβατική υποχρέωση της εργοδοτικής πλευράς με βάση τις συλλογικές συμβάσεις.
Κάλεσε τις τράπεζες να τηρήσουν τη σχετική πρόνοια της συλλογικής σύμβασης.
Ωστόσο, οι επικεφαλής των διαπραγματευτικών ομάδων των τραπεζών θέτουν στο τραπέζι του διαλόγου την αξίωση να περιληφθεί η παραχώρηση της προσαύξησης στο  γενικότερο πακέτο των αιτημάτων των τραπεζών, στο οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και το αίτημα τους για επαναδιαπραγμάτευση του επίμαχου αυτού θέματος, στο πλαίσιο της ανανέωσης των υφιστάμενων συλλογικών συμβάσεων.
Όλες οι τράπεζες θέτουν θέμα αλλαγής του τρόπου παραχώρησης των αυτόματων αυξήσεων, όπως είναι οι προσαυξήσεις και η ΑΤΑ υποστηρίζοντας ότι η πρακτική αυτή που κρατεί για δεκαετίες, αποδείχθηκε ότι αποτελεί αντικίνητρο για τους αποδοτικούς υπαλλήλους και κίνητρο για τους μη παραγωγικούς.
Επιπρόσθετα, η εργοδοτική πλευρά θεωρεί απαραίτητη και την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης του προσωπικού για προαγωγή καθώς η μέχρι σήμερα πρακτική, όπως υποστηρίζει, θέτει ως προτεραιότητα την αρχαιότητα, αντί την ικανότητα και τα προσόντα.
Η ΕΤΥΚ διεκδικεί στο πλαίσιο της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης αποκατάσταση των μισθών μετά τις αποκοπές το 2013 εξαιτίας της τραπεζικής κρίσης και επισημαίνει ότι η προσέλευση στο τραπέζι του διαλόγου με τις τράπεζες περνά μέσα από την πιστή τήρηση των υφιστάμενων συμφωνιών.
Το σύνολο του κόστους των αιτημάτων που έχει θέσει η ΕΤΥΚ για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων που έχουν λήξει ανέρχεται για κάθε έτος στο 5%, εκτός του κόστους της εισφοράς στο ΓεΣΥ που επωμίζονται από τον περασμένο Μάρτιο οι τράπεζες.
Σημειώνεται ότι η συλλογική σύμβαση στην Τράπεζα Κύπρου  έχει λήξει από τον Δεκέμβριο του 2017.
Οι τράπεζες επιμένουν και έθεσαν και σχετικά στοιχεία στην υπουργό εργασίας ότι το ύψος του υφιστάμενου εργατικού κόστους είναι υπερβολικό και τείνει, όπως είπαν, να διογκώνεται, περιορίζοντας τις προοπτικές της κερδοφορίας τους.
Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Ιωάννης Μάτσης απαντώντας χθες σε ερωτήματα μετόχων σε σχέση με το υψηλό εργατικό και λειτουργικό κόστος της τράπεζας σημείωσε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των μετόχων επί του επίμαχου αυτού θέματος, αλλά από την άλλη επεσήμανε ότι η συγκράτηση των μισθών στις τράπεζες δεν αποτελεί μονομερή απόφαση ή ενέργεια.
Σημείωσε ότι θα πρέπει να προηγηθεί σωστός και εποικοδομητικός διάλογος με την οργάνωση του προσωπικού.
Μήνυμα για μείωση κόστους έστειλε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η Τρ. Κύπρου, κατά τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων της αποτελεσμάτων.
Πάντως, οι επόπτες εντός και εκτός Κύπρου και ειδικότερα η ΕΚΤ επισημαίνει σε κάθε σύσταση προς τις συστημικές τράπεζες του νησιού, να συγκρατήσουν τους μισθούς και παράλληλα το λειτουργικό τους κόστος.
Του Λεύκου Χρίστου
πηγή: Stockwatch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου