Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Επισκόπηση 15-21/04


Επισκόπηση 15-21/04

Συντεχνίες: €800 εκ. το κόστος από απόφαση δικαστηρίου
18/04
Το ποσό των €800 εκ. στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα κοστίσει στο κράτος η υλοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις αποκοπές στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, ανέφεραν σήμερα οι ηγεσίες των Συντεχνιών και των Συνδέσμων του Δημοσίου, κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια αποπλάνησης της κοινής γνώμης.
 
Παράλληλα, διατύπωσαν τη θέση ότι θα σεβαστούν την όποια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην έφεση του κράτους στην απόφαση του Διοικητικού. Την ίδια ώρα όμως η ΟΕΛΜΕΚ ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών για επιστροφή των αποκοπών στους μισθούς από το τέλος Απριλίου, με την ΠΟΕΔ να μελετά και αυτή τα επόμενα της βήματα.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των Συντεχνιών Δημόσιου του Τομέα ΠΑΣΥΔΥ-ΠΟΕΔ-ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ, των Συνδέσμων Συνταξιούχων και άλλων για τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου είπε πως από την αρχή είχαν δηλώσει ευθαρσώς ότι θα σεβαστούν την όποια ετυμηγορία του Δικαστηρίου.
 
Σημείωσε πως το 2012 και το 2013 δεν προχώρησαν σε δυναμικά μέτρα συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης και πως θα αφιέρωναν τον χρόνο τους μόνο στη συνταγματική εκτροπή. «Κάναμε προσφυγές, είχαμε την υπομονή να περιμένουμε έξι χρόνια το αποτέλεσμα των προσφυγών, δικαιωθήκαμε», είπε.
 
Εξήγησε πως έχουν γίνει αποκοπές αυτά τα χρόνια που ξεπερνούν τα 3 δις ευρώ και αναδρομικά και θα πληρωθεί ένα ποσό για όλες τις προσφυγές της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τα επόμενα 4 χρόνια το κράτος θα έχει απώλεια εσόδων της τάξης των 800 εκ. ευρώ. Σημείωσε πως άδικα και αδικαιολόγητα υπήρξαν οι αντιδράσεις ενώ υπήρξε παραπλάνηση της κοινής γνώμης για να φέρουν τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, ότι η απώλεια ήταν της τάξης των 5 δις ευρώ, ότι επανέρχεται το Μνημόνιο και το ΔΝΤ.
 
Ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι τα 800 εκ. ευρώ που θα απολέσει το κράτος τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα έχει χάσει τα τελευταία χρόνια με δύο αλλαγές που αφορούσαν, η μια τη μείωση στη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας και η άλλη αφορούσε τα πετρελαιοειδή.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χατζηπέτρου είπε πως χαιρέτισαν τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα 
 λέγοντας πως η μόνη νόμιμη διαδικασία που προσφέρεται είναι η αμφισβήτηση της εγκυρότητας της πρωτόδικης απόφασης με καταχώρηση έφεσης. Πρόσθεσε πως επειδή η έφεση από μόνη της δεν αδρανοποιεί μια ακυρωτική απόφαση, ο Γενικός Εισαγγελέας θα καταθέσει και αίτημα για να εκδοθεί διάταγμα αναστολής, το οποίο θα κριθεί από το Δικαστήριο αν θα εγκριθεί.
 
Όσον αφορά το θέμα της αναδρομικότητας, και απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Χατζηπέτρου είπε πως στην ΠΑΣΥΔΥ έχουν την άποψη πως αναδρομικά δικαιούνται μόνον όσοι έχουν προσφύγει στο Δικαστήριο, κάτι που είναι και η θέση του Γενικού Εισαγγελέα. «Τώρα αν κάποιοι θέλουν αν αμφισβητήσουν και να πάνε στο Δικαστήριο, αυτό είναι θέμα του καθενός και των δικηγόρων τους», είπε.
 
Σε ερώτηση τι θα πράξει η ΠΑΣΥΔΥ αν υπάρξει αμφισβήτηση του Συντάγματος με τροποποίηση του άρθρου 23, ο κ. Χατζηπέτρου είπε πως θα πρέπει να αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν καθώς υπάρχουν και άλλες αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων καθώς και αρχών όπως αυτή της εμπιστοσύνης προς το κράτος δικαίου. Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι θα επικρατήσουν σοφότερες σκέψεις και πως οι Συντεχνίες όπως έκαναν στο παρελθόν που δεν πήραν μέτρα, και τώρα θα αναμένουν την απόφαση του Δικαστηρίου. Αυτό όμως θα έπρεπε πρώτα να το είχε πει η επίσημη πλευρά, τονίζοντας πως είναι καλύτερα να έχεις ένα κράτος λιγότερο οικονομημένο και να είναι κράτος δικαίου.
 
Ο κ. Χατζηπέτρου ανέφερε στη συνέχεια πως με βάση τις επίσημες οικονομικές εκθέσεις το κράτος είχε φέτος πλεονάσματα της τάξης των 650 εκ. ευρώ ενώ προβλέπεται πως και τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα. Σημείωσε πως ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεση του αναφέρει πως υπάρχουν 2,5 δις ανείσπρακτες οφειλές, από τα οποία τα πλείστα μπορούν να εισπραχθούν.
 
Το κράτος, υπογράμμισε, προχωρά σε μέτρα και βάζει το χέρι στην τσέπη του υπαλλήλου όταν εξαντλήσεις πολλά άλλα πράγματα. «Εμείς είπαμε από την αρχή ότι δεχόμαστε τα οποιοδήποτε μέτρα με την προϋπόθεση ότι θα είναι σύννομα, θα συνάδουν με τη νομοθεσία, όπως έγινε το 1974», είπε.
 
Σημείωσε πως κατά τα χρόνια της κρίσης, η ΠΑΣΥΔΥ δεν ήθελε τις συγκρούσεις και το έπραξε συνειδητά, και διερωτήθηκε αν τις τράπεζες τις έκλεισαν τα λάθη των δημοσίων υπαλλήλων από τη στιγμή μάλιστα που η Ευρώπη μιλούσε για οικονομία καζίνο. Πρόσθεσε πως το Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι ο καθένας συνεισφέρει στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις του.
 
«Τώρα λέμε πού θα βρούμε τα λεφτά. Τα λεφτά υπάρχουν αυτή τη στιγμή και είναι άδικο να επιμένουμε να συνεχιστεί να εφαρμόζεται μια παράνομη νομοθεσία, και ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους», είπε.
 
Εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ, ο Γιάννος Σωκράτους είπε πως σήμερα στη σύσκεψη στόχευσαν σε τρία πολύ σημαντικά πράγματα. Το πρώτο αφορά τη διακηρυγμένη πρόθεση όλων για σεβασμό του κράτους δικαίου και των αποφάσεων που απορρέουν από αυτό. Το δεύτερο είναι η επαναβεβαίωση ότι οι Συντεχνίες θα βρίσκονται σε συντονισμό και συνεννόηση για ενημέρωση των μελών τους και καθοδήγηση εκεί και όπου χρειάζεται. Το τρίτον, αφορούσε την ενημέρωση των αποφάσεων και τη συζήτηση των υπερβολών και της προσπάθειας δημιουργίας κλίματος έντασης εντός της κοινωνίας μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.
 
Σε ερώτηση για τη συλλογή υπογραφών από τους δασκάλους, ο κ. Σωκράτους είπε πως αυτό που έκανε η ΟΕΛΜΕΚ μετά από γνωμάτευση των
  νομικών της συμβούλων, ήταν να αποταθούν στους δασκάλους, να ζητήσουν τις υπογραφές τους κάτω από ένα κείμενο που ζητά από τη Γενική Λογίστρια στο τέλος του Απρίλη να επιστρέψει στην ουσία όλα αυτά που αποκόπτονται στους μισθούς, όπως αναφέρει η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της 29ης Μαρτίου.
 
Ο Φίλιος Φυλακτού της ΠΟΕΔ, στις δικές του δηλώσεις είπε πως ο σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν διττός, αφενός να σταλεί το μήνυμα στην κοινωνία σε σχέση με το ύψος των χρημάτων που θα καταβάλει το κράτος, και αφετέρου να σταλεί και το μήνυμα ότι οι συντεχνίες του δημόσιου τομέα είναι πανέτοιμες να υπερασπιστούν όλα τα νόμιμα δικαιώματα των μελών τους με όλους τους νόμιμους τρόπους και ιδιαίτερα να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου.
 
Ο κ. Φυλακτού είπε πως και η ΠΟΕΔ βρίσκεται σε επαφή με νομικούς συμβούλους και κατά ανάλογο τρόπο που έχει πράξει η ΟΕΛΜΕΚ με τη συλλογή υπογραφών για επιστροφή των αποκοπών από τον Απρίλιο, μελετά στο πως θα προχωρήσει και αυτή στα επόμενα της βήματα.
 
Από τον Σύνδεσμο Αστυνομίας ο Κυριάκος Χαραλάμπους διαβεβαίωσε πως υπάρχει ενότητα μεταξύ των οργανώσεων και των συντεχνιών και αυτό που από την αρχή ο Σύνδεσμο μετέφερε στα μέλη του ήταν πως θα σεβαστεί την οποιαδήποτε απόφαση του Δικαστηρίου, ζητώντας παράλληλα σεβασμό της απόφασης και από την άλλη πλευρά.
Πηγή: Stockwatch

Καταβολή επιδομάτων για το Πάσχα
18/04
Ολοκληρώθηκε η καταβολή των συντάξεων και επιδομάτων στους δικαιούχους ενόψει των εορτών του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης των εμβασμάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων για τις συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Κοινωνική Σύνταξη για τον μήνα Απρίλιο 2019, για το Επίδομα Τέκνου και το Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας για τον μήνα Απρίλιο 2019 και για τις μηνιαίες ειδικές συντάξεις και παροχές στους επωφελούμενους από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων για τον μήνα Απρίλιο 2019 και το έκτακτο επίδομα που παραχωρείται με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Επίσης, έχουν κατατεθεί η Χορηγία σε Βετεράνους και Χήρες Βετεράνων Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για τον μήνα Απρίλιο 2019, το επίδομα Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα («μικρή επιταγή χαμηλοσυνταξιούχων») για τον μήνα Απρίλιο 2019, το Πασχαλινό Δώρο για δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (Χαμηλοσυνταξιούχων), το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για τον μήνα Απρίλιο 2019, τα μηνιαία επιδόματα που παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες σε άτομα με αναπηρίες και το Τιμητικό Επίδομα Πολύτεκνης Μάνας για όσες περιπτώσεις δεν είχε καταβληθεί το επίδομα των προηγούμενων ετών.
 
Αναφορικά με το Τιμητικό Επίδομα Πολύτεκνης Μάνας, το Υπουργείο Εργασίας σημειώνει πως το επίδομα που παρέχεται σε ετήσια βάση για το 2019 θα καταβληθεί σε μία δόση σε όλες τις δικαιούχους τέλος Μαΐου του 2019, όπως ακριβώς έγινε και το 2018.

Περαιτέρω, αναφορικά με κοινωνικές παροχές για τις οποίες εκδίδονται επιταγές, δηλαδή το Δημόσιο Βοήθημα και τα επιδόματα σε εγκλωβισμένους, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως έχουν αποσταλεί ή και παραδοθεί στους δικαιούχους όλες οι επιταγές με ημερομηνία εξαργύρωσης 18.4.2019.
Πηγή: Stockwatch

Ούτε σεντ επιστροφή στους δημόσιους
19/04
Το γενικό λογιστήριο της δημοκρατίας δεν θα επιστρέψει, στο παρόν στάδιο, ούτε ένα σεντ στους δημόσιους υπαλλήλους ή σε συνταξιούχους του δημοσίου πριν από την εκδίκαση της έφεσης που έχει υποβάλει η νομική υπηρεσία, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου να κρίνει ως αντισυνταγματικό το νόμο για τις περικοπές μισθών στο δημόσιο.
Ανώτατα στελέχη του υπουργείου οικονομικών και της νομικής υπηρεσίας ανέφεραν στην StockWatch ότι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα η οποία εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο όταν και πάλι το δικαστήριο είχε αποφανθεί για την αντισυνταγματικότητα του νόμου αναφορικά με τις περικοπές στους μισθούς των συνταξιούχων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Έκτοτε, σημείωσαν, δεν καταβάλλονται οι συντάξεις των δημοσίων με τα αναδρομικά, όπως η απόφαση του πρωτοδικείου προβλέπει και παρόλο ότι η αναστολή της εφαρμογής της απόφασης δεν έχει εκδοθεί ακόμη.
Με την ίδια πρακτική, τονίζεται, θα ενεργήσει το γενικό λογιστήριο το οποίο θα ενημερωθεί προσεχώς επίσημα από τον αρμόδιο υπουργό.
Εντός της Μεγάλης Βδομάδας, η νομική υπηρεσία θα ολοκληρώσει, τις νομικές διαδικασίες και θα καταθέσει την έφεση της στο ανώτατο.
Οι χθεσινές δηλώσεις της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ και των εκπαιδευτικών οργανώσεων με αφορμή την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση οργανώσεων του ιδιωτικού τομέα.
Η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, χαρακτηρίζουν απαράδεκτες και προκλητικές, κατά την έκφραση τους, τις δηλώσεις αλλά και την όλη προσέγγιση των ηγεσιών των εν λόγω συντεχνιών, σε ένα θέμα που ήδη η κοινή γνώμη, όπως υποστηρίζουν, τάσσεται ανεπιφύλακτα κατά της επιστροφής των περικοπών στους μισθούς του δημοσίου.
«Είναι πρόκληση του μεγίστου είδους η αξίωση των συντεχνιών του δημοσίου να υποδείξουν στην κυβέρνηση, δηλαδή στον εργοδότη τους, να τους επιστραφεί εδώ και τώρα το ποσό το οποίο τους είχε αποκοπεί, όπως όλων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, για να αναχαιτιστεί η κατάρρευση τότε της κυπριακής οικονομίας» σημείωσε στην StockWatch ο Μάριος Τσιακκής, γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ.
Χθες μετά από σύσκεψη των οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, Συνδέσμου Αστυνομίας και της οργάνωσης των συνταξιούχων στο δημόσιο, συμφωνήθηκε να κληθεί η κυβέρνηση να σεβαστεί την πρωτόδικη απόφαση και να προχωρήσει με αναδρομική ισχύ στην αποζημίωση όσων δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, όπως δήλωσαν οι πρόεδροι της ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ, Γιάννος Σωκράτους και Φίλιος Φυλακτού αντίστοιχα, ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών από τα μέλη τους για επιστροφή των αποκοπών από τον τρέχοντα μήνα.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ  Γλαύκος Χατζηπέτρου, υπέδειξε και με την ιδιότητα του ως πρώην ανώτερος λειτουργός της νομικής υπηρεσίας, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Συνέστησε υπομονή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που αναμένεται αν υποβάλει ο γενικός εισαγγελέας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δυνατότητες των κρατικών ταμείων να ανταπεξέλθουν στην ικανοποίηση της πρωτόδικης απόφασης για τα τους μισθούς, ο κ. Χατζηπέτρου παρατήρησε ότι «τα λεφτά υπάρχουν και είναι άδικο αυτή τη στιγμή να επιμένουμε να συνεχιστεί να εφαρμόζεται μία παράνομη νομοθεσία και ιδιαίτερα σε βάρος των συνταξιούχων».
«Οι δικαστικές αποφάσεις και βεβαίως και είναι σεβαστές», τονίζει στην StockWatch, ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, ο οποίος κάλεσε τις ηγεσίες των οργανώσεων των δημοσίων υπαλλήλων «να αναλογιστούν το κόστος που θα προκληθεί στα δημόσια οικονομικά και κατ’ επέκταση στην οικονομία του τόπου από τυχόν επικύρωση της απόφασης του πρωτοδικείου από το ανώτατο».
Αυτή την ώρα, πρόσθεσε ο γδ της ΟΕΒ, θα πρέπει να πρυτανεύει η υπευθυνότητα απ΄ όλους.
«Να είμαστε νηφάλιοι στις προσεγγίσεις μας και να μην προκαλούμε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μόνο που έχουν συνεισφέρει στην ανόρθωση της οικονομίας, χωρίς πρόθεση να τα ζητήσουν πίσω από την πατρίδα», παρατήρησε.
Οι εργοδοτικές οργανώσεις, τόνισαν επίσης ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν να επωμιστεί το οποιοδήποτε βάρος ή κόστος ο ιδιωτικός τομέας, από την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου.
Οι ομοσπονδίες των ωρομισθίων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, δεν κλήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη υπό την ΠΑΣΥΔΥ.
Στελέχη των δύο συντεχνιών ανέφεραν στην StockWatch, ότι η απουσία τους από τη σύσκεψη, από μόνη της ίσως να δείχνει, εμμέσως πλην σαφώς, τη διαφοροποίηση τους από τις χθεσινές δηλώσεις των ηγεσιών, είτε της ΠΑΣΥΔΥ, είτε των εκπαιδευτικών οργανώσεων.
Ο κ. Χατζηπέτρου δήλωσε χθες ότι το οικονομικό κόστος από την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου θα περιοριστεί στα €800 εκ. και επέκρινε όσους διαρρέουν ότι αυτό θα είναι της τάξης των €5 δις.
«Είναι παραπλανητικό αυτό το ποσό», υποστήριξε ο γγ της ΠΑΣΥΔΥ.
Ο ΥΠΟΙΚ, είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ότι το κόστος για τα κρατικά ταμεία θα ανέλθει στα €1.5 δισ.
Του Λεύκου Χρίστου
Πηγή: Stockwatch

Μονοήμερη στάση εργασίας σε ΚΕΔΙΠΕΣ, Altamira
19/04
Μονοήμερη στάση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα η ΕΤΥΚ στην ΚΕΔΙΠΕΣ και την ΑΛΤΑΜΙΡΑ «λόγω των εξόφθαλμων παραβιάσεων των υφιστάμενων συμφωνιών στις οποίες η εργοδοτική πλευρά συνεχίζει να προβαίνει, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Οργάνωσής μας».
 
Η ΕΤΥΚ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σημειώνοντας ότι «έχουμε πολλές φορές τονίσει πως είναι πλέον καιρός, οι Διοικήσεις των Εταιρειών να αναγνωρίσουν έμπρακτα τη διαχρονική προσφορά του προσωπικού τους, το οποίο αποτελεί το πολυτιμότερο στοιχείο ενεργητικού τους».

«Ακόμα μια φορά θέλουμε να υπενθυμίσουμε σ’ όλους ότι, αμετάθετος στόχος της Οργάνωσής μας, είναι η ένταξη όλων στις συμβάσεις της ΕΤΥΚ για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι/συνάδελφοι Β΄ κατηγορίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Η ΕΤΥΚ ευελπιστεί ότι μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της Οργάνωσης, με επικεφαλής τον Επίτιμο Πρόεδρο της Λοΐζο Χατζηκωστή, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ αλλά και τη σημερινή «αποφασιστική στάση» των εργαζομένων, μέσα από τη μονοήμερη στάση εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο «θα διαφοροποιήσει τη στάση του και θα προσεγγίσει καλόπιστα τον πραγματικό εκπρόσωπο των εργαζομένων, την ΕΤΥΚ, για το καλό τόσο των συναδέλφων όσο και των ίδιων των Εταιρειών».
 
Η ΕΤΥΚ συγχαίρει τους εργαζόμενους για "την αγωνιστικότητα, την ομοψυχία και τη συσπείρωση κάτω από την ομπρέλα της Οργάνωσης", διαβεβαιώνοντάς τους πως «συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την επίτευξη λύσης στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε».

«Να είστε σίγουροι ότι οι προσπάθειες και ο αγώνας σας θα δικαιωθεί. Η ΕΤΥΚ αποτελεί την εγγύηση και την εξασφάλιση σας στον εργασιακό χώρο. Η Οργάνωσή μας θα συνεχίσει να σας τηρεί ενήμερους για τις εξελίξεις», καταλήγει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της ΕΤΥΚ.
Πηγή: Stockwatch



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου