Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Στις 6 Δεκμβριου 20 νομοσχέδια για το Μνημόνιο


Στις 6 Δεκεμβρίου κατατίθενται στη Βουλή 20 νομοσχέδια που αφορούν την εφαρμογή του μνημονίου, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, μετά από συνάντηση με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.
Στις δηλώσεις του, ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι λήφθηκε από την Τρόικα πριν από μία ώρα το πράσινο φως προκειμένου να δοθεί το κείμενο του μνημονίου στους αρχηγούς των κομμάτων και στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών.
Ο κ. Σιαρλή δήλωσε ότι έχει κλείσει το δημοσιονομικό σκέλος του μνημονίου (μέτρα προσαρμογής) και απομένει το σκέλος που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εν αναμονή των προκαταρτικών αποτελεσμάτων της Pimco, που αναμένονται στις 7 Δεκεμβρίου.
Είπε ακόμη ότι στις 5 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του προϋπολογισμού και μία μέρα μετά θα κατατεθούν ενώπιον της Βουλής 20 νομοσχέδια που σχετίζονται με την εφαρμογή του μνημονίου.
Στόχος, είπε, είναι να ψηφιστούν μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, ενόψει της συνόδου του Eurogroup οπόταν θα συζητηθεί εκτενέστερα το θέμα της Κύπρου.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Βουλή θα προχωρήσει το συντομότερο στην εξέταση και ψήφιση νομοσχεδίων που αφορούν το πρόγραμμα στήριξης. Δεν θα εύκολο εγχείρημα, αλλά θα προσπαθήσουμε να το φέρουμε εις πέρας, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου