Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Συνδικάτο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Σε σχέση με πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί για δήθεν απεργιακά μέτρα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στον Πύργο Ελέγχου Πάφου χθες και σήμερα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η ΠΑΣΕΕΚ ουδέποτε έλαβε και ούτε πρόκειται να λάβει απεργιακά μέτρα πέραν από αυτά που εξαγγέλλει με αρκετή προειδοποίηση. Προς το παρόν τα μόνα μέτρα που είναι σε ισχύ στα αεροδρόμια είναι αυτά που ανακοινώθηκαν με Δελτίο Τύπου στις 24 Φεβρουαρίου 2012 και αφορούν στις 2, 7, 12 και 15 του μηνός.

Το πρόβλημα που δημιουργείται στον Πύργο Ελέγχου Πάφου οφείλεται αποκλειστικά σε ανεπαρκή στελέχωση λόγω άδειας ασθενείας συναδέλφου για προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώθηκε πριν από δύο και πλέον εβδομάδες για το θέμα αυτό και ενώ μπορούσε από τότε να μεριμνήσει για να καλυφθεί το κενό της στελέχωσης με αντικαταστάτη, για ακατανόητους λόγους δεν το έπραξε παρά μόνο προχθές. Συνεπώς ουδεμία επέκταση απεργιακών μέτρων έγινε, ούτε πρόκειται να γίνει χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι παρά την ανοικτή πρόσκληση της ΠΑΣΕΕΚ στον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων για να καταρτίσουμε από κοινού την ατζέντα της συζήτησης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με άμεση αναστολή των απεργιακών μέτρων, ο ίδιος, ενώ διατείνεται ότι επιθυμεί το διάλογο, αγνοεί τις εκκλήσεις μας και συνεχίζει τη συγκρουσιακή αντιμετώπιση, θέλοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα που θα καταργούν το δικαίωμα της απεργίας θυμίζοντας ανελεύθερα και μεσαιωνικά καθεστώτα.


ΔΣ ΠΑΣΕΕΚ
3 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου