Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κλιμάκωση των μέτρων στην Τσιμεντοποιϊα Βασιλικού – Συμπαράσταση από τους εργαζόμενους στο έτοιμο σκυρόδεμα (μπετόν)

Σήμερα, 8 μέρα της απεργίας, οι κινητοποιήσεις μεταφέρθηκαν από νωρίς το πρωί στην Λευκωσία, έξω από τα γραφεία της ΕΜΕ (Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία). Προηγήθηκε μαζική και μαχητική πορεία από την αστυνομία Λυκαβητού μέχρι τα γραφεία, όπου παρέμεινα μέχρι η ώρα 11πμ. Στην μαζική κινητοποίηση συμμετείχαν και εργαζόμενοι στο έτοιμο σκυρόδεμα ως απάντηση στις μεθοδεύσεις της εταιρείας, να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αντιπαράθεση με άλλους κλάδους.

Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκαν ψες σε γενικές συνελεύσεις που έγιναν σε όλες τις πόλεις, οι εργαζόμενοι στον τομέα έτοιμου σκυροδέματος οι οποίοι αμέσως έκφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, συμμετέχοντας μαζικά στην σημερινή κινητοποίηση.

Οι απεργοί, διατράνωσαν την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την δικαίωση. Για άλλη μια φορά, καταδίκασαν με όλη τους την δύναμη, την αλαζονική στάση της Διεύθυνσης της Τσιμεντοποιϊας Βασιλικού, που πηγάζει από την μονοπωλιακή της θέση στην Κυπριακή Οικονομία.

Η αλαζονεία της Εταιρείας, η κατάχρηση της μονοπωλιακή της θέση, την οδηγεί στην σύγκρουση με τους εργοδοτούμενους της, την Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου, τους θεσμούς που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις και ευρύτερα με την κοινωνία. Μια από τις πιθανές ενέργειες των Συνδικάτων είναι και η καταγγελία της εταιρείας στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, αφού εξόφθαλμα η λειτουργία της σε συνθήκες μονοπωλίου εκκολάπτει τέτοιες συμπεριφορές.

Οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω. Οι μονομερείς ενέργειες και οι παραβιάσεις των Συλλογικών Συμβάσεων δεν θα περάσουν.  Καλούν για άλλη μια φορά την Εταιρεία να αποδεχτεί την πρόταση της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας, αφήνοντας κατά μέρος τις οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες, που το μόνο που εξυπηρετούν είναι σκοπιμότητες.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα κλιμακωθεί με την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες να βαραίνουν αποκλειστικά την εταιρεία.

Η ΠΕΟ, στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα τον οποίον, αν συνεχιστεί, θα τον μετατρέψει σε υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

πηγή ΠΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου