Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Επισκόπηση 10/06 - 16/06


Επισκόπηση 10/06 – 16/06
Συνάντηση ΠτΔ με γενικό διευθυντή ILO
11/06
Η κατάσταση της οικονομίας στην Κύπρο, οι σχέσεις ανάμεσα σε Κυβέρνηση και οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών, οι συνεχείς μεταρρυθμίσεις, περιλαμβανομένου στον τομέα της εργασίας, που υλοποιούνται στην Κύπρο, αλλά και η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη διμερή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), GuyRyder, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Προέδρου Αναστασιάδη στις εργασίες της Συνόδου της Οργάνωσης για την εκατονταετηρίδα της, παρέστησαν, επίσης, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στη Γενεύη Γιώργος Κασουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντας.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών της Οργάνωσης.
Στο μήνυμα του στο Βιβλίο Επισκεπτών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε ότι «η ιστορική Σύνοδος της εκατονταετηρίδας του ILO είναι περισσότερο από απλός εορτασμός για τη μακρά ιστορία και τα επιτεύγματα της Οργάνωσης. Αυτή η εκατονταετηρίδα είναι επίσης η ώρα για να σκεφτούμε την πορεία που πρέπει συλλογικά να χαράξουμε για το μέλλον της εργασίας.
Εν μέσω των αλλαγών πρέπει να επενδύσουμε στις ικανότητες των ανθρώπων ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις πραγματικές ευκαιρίες που προσφέρει η μελλοντική εργασία. Στην προσπάθεια αυτή, που συνδέεται στενά με την ατζέντα του 2030, πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη και να ενισχύσουμε την πολιτική συνοχή, ιδιαίτερα μεταξύ των τομέων της εργασίας, του εμπορίου και της οικονομίας».
πηγή: Stockwatch

ΠτΔ: Πρόθεση για εθνικό ελάχιστο μισθό
11/06
Την πρόθεση της κυβέρνησης να εισαχθεί εθνικός ελάχιστος μισθός, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιλαδης όταν υπάρξουν οι συνθήκες πλήρους απασχόλησης.
Στην ομιλία του στις εργασίες του συνεδρίου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, στη Γενεύη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε παράλληλα την πλήρη στήριξη του στις αρχές της ανθρωποκεντρικής ατζέντας που αναφέρονται στην έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, δηλαδή η περαιτέρω επένδυση στις ανθρώπινες ικανότητες, η περαιτέρω επένδυση στους θερμούς εργασίας και η περαιτέρω επένδυση στην αξιοπρεπή και μακροχρόνια εργασία.
Μεταξύ άλλων, ότι «η Κύπρος υιοθέτησε την τριμερή δομή του Οργανισμού μέσω του οποίου εκπρόσωποι των κυβερνήσεων και οι ομοσπονδίες των εργοδοτών και των εργαζομένων ανταλλάζουν απόψεις για τις πολιτικές».
«Την ίδια στιγμή, η ήδη εξαίρετη συνεργασία ανάμεσα στην Κύπρο και τον Οργανισμό έχει ενισχυθεί σημαντικά μετά την οικονομική κρίση το 2013, με το ILO να προσφέρει πολύτιμη τεχνική βοήθεια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σχέδιο κοινωνικών ασφαλίσεων και το θέμα του ελάχιστου μισθού», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για αναδιαμόρφωση του κοινωνικού συστήματος πρόνοιας, προς όφελος των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων, ο πρόεδρος σημείωσε, μεταξύ άλλων, την εισαγωγή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, το ΓεΣΥ, την αύξηση των επιδομάτων προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, προς τα άτομα με αναπηρίες, επαναφορά του επιδόματος μητρότητας σε πολύτεκνες οικογένειες, την παροχή επιδόματος πατρότητας, την υιοθέτηση μας νέας στεγαστικής πολιτικής, καθώς και τη λήψη απόφασης για δημιουργία του Σπιτιού της Γυναίκας, με στόχο την παροχή προστασίας και βοήθειας προς τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα βίας.
Πρόσθεσε ότι μετά την εφαρμογή του κώδικα συμπεριφοράς στον δημόσιο τομέα στη βάση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών για την παρενόχληση στον χώρο εργασίας, οι κοινωνικοί εταίροι υιοθέτησαν σχετικό κώδικα στον ιδιωτικό τομέα.
Είπε ακόμα ότι ως αποτέλεσμα των μέτρων κοινωνικής προστασίας που έλαβε η κυβέρνηση έχει αυξηθεί το κατά κεφαλήν εισόδημα.
«Ο συνδυασμός των νέων οικονομικών και κοινωνικών μας πολιτικών, η αντοχή και τα ισχυρά θεμέλια της οικονομίας μας, όπως και οι θυσίες του λαού, αλλά πάνω από όλα η εποικοδομητική στάση των κοινωνικών μας εταίρων, οδήγησαν στη διατήρηση της εργατικής ειρήνης και σε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη της οικονομίας», τόνισε.
Ωστόσο, είπε, «παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί αναγνωρίζουμε ότι η διατήρηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, η περαιτέρω μείωση της ανεργίας και η ενίσχυση της ποιότητας και των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας χρειάζεται τη συνεχή προσοχή μας και την εξέλιξη των πολιτικών μας ώστε να προσαρμοστούμε σε ένα συνεχώς διαφοροποιούμενο περιβάλλον αγοράς εργασίας».
«Προς τον σκοπό αυτό αναπτύσσουμε και εφαρμόζουμε συνεχώς εθνικά σχέδια για αντιμετώπιση των προκλήσεων της εργασίας του μέλλοντος με τη διαχείριση των ικανοτήτων μέσα από, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση στην εργασία, και την προώθηση της επιχειρηματικότητας», επεσήμανε.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «με την πολύτιμη τεχνική βοήθεια του ILO και τη συμβολή των κοινωνικών μας εταίρων, προτιθέμεθα να εμπλακούμε σε διάλογο για να εισάγουμε τον εθνικό ελάχιστο μισθό όταν υπάρξουν οι συνθήκες πλήρους απασχόλησης».
Σημείωσε, επίσης, ότι η Κύπρος απολαμβάνει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% και πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ το διεθνές στάτους της κυπριακής οικονομίας έχει αναβαθμιστεί στην επενδυτική βαθμίδα. Υπογράμμισε ακόμη ότι η ανεργία έχει υποχωρήσει στο 7% με πτωτικές τάσεις, από το 16% που βρισκόταν το 2013.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε εξάλλου ότι «εκφράζω την πλήρη υποστήριξη μου στις αρχές της ανθρωποκεντρικής ατζέντας που τίθεται στην έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, δηλαδή η περαιτέρω επένδυση στις ανθρώπινες ικανότητες, η περαιτέρω επένδυση στους θερμούς εργασίας και η περαιτέρω επένδυση στην αξιοπρεπή και μακροχρόνια εργασία.
«Είναι ισχυρή και σταθερή μου πεποίθηση ότι μόνο με συλλογική προσήλωση στις πιο πάνω αρχές μπορούμε να πετύχουμε την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενεές», είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
πηγή: Stockwatch

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
13/06
Οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία δηλώνουν την αποφασιστικότητα τους να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την ολοκλήρωση επαναφοράς των ωφελημάτων που παραχωρήθηκαν το 2013 καθώς και τη νομική ρύθμιση βασικών δικαιωμάτων που προνοούνται στην Συλλογική Σύμβαση. 
Ανησυχία και απογοήτευση εκφράζει παράλληλα η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ για την παραχώρηση, από το Υπουργείο Εργασίας, άδειας απασχόλησης φοιτητών από τρίτες χώρες και αιτητών πολιτικού ασύλου στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, την ώρα που η πολιτεία δεν έχει προχωρήσει στην λήψη μέτρων για υποχρεωτική εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζομένους. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και επιβολής τριτοκοσμικών συνθηκών και όρων απασχόλησης στην Κύπρο.
Η Συντεχνία, σαν πρώτο βήμα θα καλέσει σύντομα τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και Κέντρα Αναψυχής σε εκδήλωση διαμαρτυρίας.
Αυτούσια η ανακοίνωση της ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ:
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Συνήλθε στις 12 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής Κύπρου (ΣΥΞΚΑ) ΠΕΟ και συζήτησε μεταξύ άλλων το αδιέξοδο στις απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης για τους όρους υπηρεσίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία ως επίσης και το διάταγμα της Υπουργού Εργασίας για παραχώρηση άδειας απασχόλησης αλλοδαπών φοιτητών από Τρίτες χώρες στα Κέντρα Αναψυχής και αιτητών πολιτικού ασύλου τόσο στα Κέντρα όσο και στα ξενοδοχεία.
Όσον αφορά την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, το Δ.Σ ομόφωνα ενέκρινε τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της Συντεχνίας και εξέφρασε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τόσο την ολοκλήρωση της επαναφοράς των ωφελημάτων που παραχωρήθηκαν το 2013 όσο και την νομική ρύθμιση βασικών δικαιωμάτων που προνοούνται στην Συλλογική Σύμβαση και κυρίως την ένταξη των κλιμάκων μισθοδοσίας, όπως εκάστοτε συμφωνούνται, στους κανονισμούς για τους όρους Υπηρεσίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.
Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων με συνελεύσεις σε όλες τις επαρχίες και θα εκδοθεί διαφωτιστικό υλικό σε 4 γλώσσες.
Το Δ.Σ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία να ευρίσκονται σε εγρήγορση και με ομοψυχία κι ενότητα να δώσουν την μάχη για ανανέωση της Σύμβασης με επιτυχία των αιτημάτων τους κι εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης σε όλα τα ξενοδοχεία για όλους τους εργαζόμενους.
Αναφορικά με την απόφαση της Υπουργού Εργασίας και της κυβέρνησης να παραχωρήσει άδεια απασχόλησης φοιτητών από τρίτες χώρες και αιτητών πολιτικού ασύλου στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και τα Κέντρα Αναψυχής, υποχωρώντας στις πιέσεις των Ξενοδόχων και ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, το Δ.Σ. της ΣΥΞΚΑ εκφράζει ανησυχία αλλά και απογοήτευση καθώς παραγνωρίστηκαν οι απόψεις και εισηγήσεις μας για το θέμα.
Από την ώρα που η πολιτεία δεν έχει προχωρήσει στην λήψη μέτρων που να καθιστούν υποχρεωτική την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζομένους, όπως είναι η πάγια διεκδίκηση της Συντεχνίας μας, ουσιαστικά δημιουργούνται συνθήκες εκμετάλλευσης και άντλησης φτηνού εργατικού δυναμικού στην βιομηχανία.
Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρούμε την απόφαση αυτή ως μια ακόμα προσπάθεια απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, υπόσκαψης των Συλλογικών Συμβάσεων και επιβολής τριτοκοσμικών συνθηκών και όρων απασχόλησης στην Κύπρο.
Ήδη φτάνουν σοβαρές καταγγελίες για απολύσεις εργαζόμενων και πρόσληψη εργαζόμενων, με άγνωστες διαδικασίες, από «ειδικά» γραφεία και πανεπιστήμια με εξευτελιστικούς μισθούς και ωφελήματα.
Το πρόσχημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού δεν υφίσταται από την ώρα που έχουμε πέραν των 30 χιλιάδων ανέργων στην Κύπρο και πέραν των 12 εκατομμυρίων Ευρωπαίων. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι γιατί αυτοί οι άνθρωποι αρνούνται να εργαστούν στον τομέα αυτό.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση της, να προχωρήσει στην νομική ρύθμιση της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια απασχόλησης Κυπρίων και Ευρωπαίων ανέργων σε σταθερές, ρυθμισμένες και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.
Είμαστε βέβαιοι ότι τότε θα διαπιστωθεί ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
Η Συντεχνία μας σαν πρώτο βήμα θα καλέσει σύντομα τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και Κέντρα Αναψυχής σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για Νομική ρύθμιση των Συμβάσεων και αξιοπρεπή εργασία με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως προέλευσης, χρώματος ή θρησκείας.
ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ
 πηγή: ΠΕΟ (φ.β σελίδα)



5 σχόλια:

  1. Γειά σου,

    Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

    Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

    Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

    Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +15125961871

    Είμαστε πιστοποιημένοι,
    αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

    Τις καλύτερες ευχές,
    Ντέρεκ Ντάγκλας
    easyloanfirm2020@gmail.com



    3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου





    Γειά σου,

    Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

    Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

    Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

    Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +15125961871

    Είμαστε πιστοποιημένοι,
    αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

    Τις καλύτερες ευχές,
    Ντέρεκ Ντάγκλας
    easyloanfirm2020@gmail.com



    3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου




    Γειά σου,

    Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

    Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

    Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

    Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +15125961871

    Είμαστε πιστοποιημένοι,
    αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

    Τις καλύτερες ευχές,
    Ντέρεκ Ντάγκλας
    easyloanfirm2020@gmail.com



    3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου



    Γειά σου,

    Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

    Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

    Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

    Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +15125961871

    Είμαστε πιστοποιημένοι,
    αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

    Τις καλύτερες ευχές,
    Ντέρεκ Ντάγκλας
    easyloanfirm2020@gmail.com



    3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου,

    Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

    Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

    Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

    Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +15125961871

    Είμαστε πιστοποιημένοι,
    αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

    Τις καλύτερες ευχές,
    Ντέρεκ Ντάγκλας
    easyloanfirm2020@gmail.com



    3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρετε

        Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για να λύσετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000,00 έως 50.000.000,00, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά την περίοδο αυτής της μεταφοράς.

        Εκδώσαμε επίσης ένα δάνειο σε όλα τα νομίσματα με επιτόκια 3% για όλα τα δάνεια .... Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτού του email.

    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, εάν ενδιαφέρεστε, μέσω

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com
     

    Χαιρετισμοί,
    Κ. Derek Douglas
    easyloanfirm2020@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρετε

        Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για να λύσετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000,00 έως 50.000.000,00, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά την περίοδο αυτής της μεταφοράς.

        Εκδώσαμε επίσης ένα δάνειο σε όλα τα νομίσματα με επιτόκια 3% για όλα τα δάνεια .... Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτού του email.

    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, εάν ενδιαφέρεστε, μέσω

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com
     

    Χαιρετισμοί,
    Κ. Derek Douglas
    easyloanfirm2020@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρετε

        Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για να λύσετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000,00 έως 50.000.000,00, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά την περίοδο αυτής της μεταφοράς.

        Εκδώσαμε επίσης ένα δάνειο σε όλα τα νομίσματα με επιτόκια 3% για όλα τα δάνεια .... Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτού του email.

    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, εάν ενδιαφέρεστε, μέσω

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com
     

    Χαιρετισμοί,
    Ντέρεκ Ντάγκλας
    easyloanfirm2020@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή