Σάββατο 21 Απριλίου 2018

24ωρη απεργία των επισφαλών εκπαιδευτικών στα ολοήμερα και τα απογευματινά σχολεία


Στήριξη της ΠΕΟ στον αγώνα των εκπαιδευτικών στα ολοήμερα σχολεία
Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στον απεργιακό αγώνα που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικοί των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων.
Εδώ και 5 χρόνια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, με μια πολιτική απόφαση βαφτίστηκαν αυτοεργοδοτούμενοι με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών. Εδώ και 5 χρόνια η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά το αυτονόητο, την επαναφο
ρά τους στο καθεστώς του εργοδοτούμενου.
Αποκορύφωμα της απαράδεκτης στάσης της κυβέρνησης η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που μόνο ως κοροϊδία και εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί.
Η απόφαση κλιμάκωσης του αγώνα με τη λήψη απεργιακών μέτρων είναι η φυσιολογική εξέλιξη στην προκλητική στάση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Το δικαίωμα στην απεργία είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι απειλές που περιέχονται σε σχετική ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ενάντια στους εκπαιδευτικούς, ότι θα ζητήσουν σε περίπτωση που απεργήσουν την διακοπή της απασχόλησης τους και η προτροπή στο Υπουργείο για να προσφέρει συμβόλαια, δηλαδή εργασία σε άλλους για αντικατάσταση των απεργών, προκαλούν λύπη και απογοήτευση. Αποτελούν επίδειξη αυταρχισμού και αντεργατική εκτροπή από ένα κοινωνικό φορέα ο οποίος οφείλει να επιδεικνύει μεγαλύτερη ευαισθησία, ιδιαίτερα όσον αφορά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας με την μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών, δίνουν αγώνα για τα πλέον στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη κοινωνική ασφάλιση.
Η κοινωνία και οι φορείς που την εκπροσωπούν έχουμε υποχρέωση να είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους σ’ αυτή την προσπάθεια.
3/4/2018

Προχωρούν με κλιμακωτή απεργία οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ

οφσάιτ


Δεν είχε αποτέλεσμα η συνάντηση με στο Υπουργείο Παιδείας
Δεν βγήκε άσπρος καπνός στη συνάντηση των εκπαιδευτικών των με το Υπουργείο Παιδείας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή.
Με αυτό το δεδομένο, οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ αναμένεται να προχωρήσουν σε κλιμακωτή απεργία την οποία και εξήγγειλαν χθες σε περίπτωση που δεν θα είχε θετικό αποτέλεσμα η σημερινή συνάντηση. 
Σε ανακοίνωση του χθες ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Προσοντούχων Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ανέφερε ότι «με αφορμή τη συνεχή καθυστέρηση που παρουσιάζεται από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία στις αποφάσεις που αφορούν στα πάγια αιτήματα μας για την επαναφορά μας σε καθεστώς μισθωτών και την αναγνώριση της εκπαιδευτικής μας πείρας», λήφθηκε η εν λόγω απόφαση. 
Όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση, όπως λέχθηκε δεν έγινε λόγος για αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών, το οποίο και αποτελεί πάγια απαίτηση τους και ως εκ τούτου προχωρούν με κλιμακωτή απεργία. 
Η ΟΕΛΜΕΚ στηρίζει εκπαιδευτικούς και καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της 
Η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι " στηρίζει τον αγώνα των χιλιάδων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε διάφορους τομείς/θεσμούς της εκπαίδευσης και οι οποίοι επιδιώκουν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του απαράδεκτου εργασιακού καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών'.

«Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σταματήσει να εμπαίζει τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών, που διεκδικούν το αυτονόητο: εργασιακή αξιοπρέπεια» αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ.

Προσθέτει ότι «είναι προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων η οριστική επίλυση του προβλήματος, το συντομότερο δυνατόν».
13/4/2018

Γονείς Δημοτικής: Διακοπή υπηρεσιών όσων εκπαιδευτικών απεργήσουν

Θα ζητήσουν από το Υπουργείο Παιδείας τη διακοπή των υπηρεσιών των Παιδαγωγών που θα απεργήσουν, και ταυτόχρονα θα αιτηθούν την άμεση πρόσληψη των επόμενων, για να μπορέσει να λειτουργήσει ο θεσμός.
Την εξαγγελία για κλιμακωτή απεργία των εκπαιδευτικών των ΚΙΕ και των εκπαιδευτικών των Ολοήμερων Σχολείων καταδικάζει η  Παγκύπρια Συνομοσπονδία Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Μετά και το ναυάγιο του διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών, αποφασίστηκε όπως προχωρήσουν σε κλιμακωτή απεργία, κάτι που προκάλεσε την οργή των γονέων Δημοτικής. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, θα ζητήσουν από το Υπουργείο Παιδείας τη διακοπή των υπηρεσιών των Παιδαγωγών που θα απεργήσουν, και ταυτόχρονα θα αιτηθούν την άμεση πρόσληψη των επόμενων, για να μπορέσει να λειτουργήσει ο θεσμός.
Αυτούσια η ανακοίνωση: 
“Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Δημοτικής Εκπαίδευσης μετά από τη ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ.) για 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη αναφέρει τα ακόλουθα:
  • Καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εξαγγελία για κλείσιμο των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων και την αποχώρηση από το διάλογο.
  • Καλεί τους Παιδαγωγούς να επανέλθουν άμεσα στο διάλογο και να αποσύρουν τα μέτρα που οδηγούν στο κλείσιμο των ΠΟΣ.
  • Με τις βεβιασμένες αποφάσεις τους θα ταλαιπωρήσουν πέραν των δέκα χιλιάδων μαθητών και γονιών.
  • Δεν θα ανεχθούμε να χρησιμοποιηθούν και να θυματοποιηθούν  για ακόμα μια φορά οι μαθητές και οι γονείς.
  • Θα ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τη διακοπή των υπηρεσιών των Παιδαγωγών όπως προνοείται και στη σύμβαση την οποία αποδέχτηκαν, και ταυτόχρονα την άμεση πρόσληψη των επόμενων, για να μπορέσει να λειτουργήσει ο θεσμός.
(Η αναθέτουσα αρχή δύναται να τερματίσει τη Σύμβαση με γραπτή προειδοποίηση στον ανάδοχο, σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας από τα καθήκοντα του, που απορρέουν από τη Σύμβαση, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ)
Οι προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν τόσο από το Υπουργείο όσο και από τη Συνομοσπονδία μας δεν έτυχαν καμίας δυστυχώς σοβαρής μελέτης.
Η εξαγγελία για κλείσιμο των ΠΟΣ θα αποφέρει και οικονομικές επιπτώσεις σε Τοπικούς Συνδέσμους, οι οποίοι θα καλεστούν να πληρώσουν τους προμηθευτές της σίτισης των μαθητών.
Τα ΠΟΣ χρειάζονται άμεσα μελέτης για εκσυγχρονισμό και πιο ορθολογικό τρόπο λειτουργίας. Το εργασιακό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.
Η Συνομοσπονδία μας θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να του παραδώσει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε σε Παγκύπρια βάση και αφορούσε τα ΠΟΣ”. 
14/4/2018

Δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα Ολοήμερα λόγω της απεργίας
Οφσάιτ
16/4/2018
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μετά την απόφαση του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ), μέλη του οποίου παρέχουν υπηρεσίες στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία (ΠΟΣ), να προχωρήσει σε στάση εργασίας αύριο Τρίτη 17 Απριλίου 2018, ανακοινώνει τα πιο κάτω:
Tην Τρίτη 17 Απριλίου 2018, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας του Συνδέσμου των εκπαιδευτικών που παρέχουν υπηρεσίες στα ΠΟΣ, τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.
Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών, που παραμένουν στα ΠΟΣ μετά τη λήξη των μαθημάτων της πρωινής ζώνης, να φροντίσουν για την ασφαλή παραλαβή των παιδιών τους στις 1:05 μ.μ.
Παρακαλούνται, επίσης, όλοι όσοι παρέχουν υπηρεσίες στα ΠΟΣ (Συνδέσμους Γονέων, λεωφορειούχους, εστιάτορες, σχολικούς βοηθούς/συνοδούς κ.α.), να ενεργήσουν ανάλογα.
Επισημαίνεται ότι για τα πιο πάνω μέτρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, υπάρχει η σύμφωνος γνώμη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ).
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τη λύπη του προς  τους γονείς/κηδεμόνες και τους μαθητές για την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται. Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνει ότι στηρίζει τη λειτουργία του θεσμού των ΠΟΣ και ενεργεί πάντοτε με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον και την ασφάλεια όλων των παιδιών των σχολείων μας.
Θα λειτουργήσουν τα ΚΙΕ
Με αφορμή την εξαγγελθείσα «24ωρη απεργία», από τον ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε., η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοινωνει ότι με τη σύμφωνο γνώμη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.), αύριο Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή των μαθημάτων. Περισσότερα ΕΔΩ
Νέα ανακοίνωση από ΠΟΕΔ
Η ΠΟΕΔ, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της στις 28 Μαρτίου 2018, επαναλαμβάνει τη θέση της για την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου και τη διασύνδεσή του με το πρωινό. Παράλληλα υποστηρίζει την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της Αγοράς Υπηρεσιών στην εκπαίδευση και ζητά την αναγνώριση της υπηρεσίας υπό προϋποθέσεις. Θεωρούμε ότι τα πιο πάνω  έχουν επιφέρει σωρεία εκπαιδευτικών και εργασιακών προβλημάτων στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, αποδυναμώνοντας το θεσμό. 
Σε σχέση με την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα, διευκρινίζουμε ότι η ΠΟΕΔ παρόλο που δεν συμμετείχε στη λήψη της πιο πάνω απόφασης, καλεί τα μέλη της ως ένδειξη συμπαράστασης να μην εργαστούν κατά τη διάρκεια της απεργίας. 
Ταυτόχρονα καλεί την Επίσημη Πλευρά να προχωρήσει άμεσα σε δομημένο διάλογο με την ΠΟΕΔ, με σαφή χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, με στόχο την επίλυση των πιο πάνω θεμάτων και την αναβάθμιση του θεσμού, το συντομότερο δυνατόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου