Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Με δυναμικά μέτρα προειδοποιούν οι κυβερνητικοί γιατροί



Fileleftheros Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 2:00 μμ



Ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ

Λευκωσία: Με τη λήψη μέτρων προειδοποιεί η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) αν δεν αρθεί το πάγωμα των κονδυλίων για τις υπερωρίες από τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι στα κρατικά νοσηλευτήρια δημιουργήθηκε απαράδεκτη κατάσταση, αφού το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει να πληρωθεί τα επιδόματα βάρδιας και τις υπερωρίες από τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

«Η ενημέρωση ότι δεν θα πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, μας οδηγεί ,παρά τη θέληση μας, να λάβουμε αποφάσεις για δυναμικές αντιδράσεις», αναφέρεται.

Καμιά συντεχνία, προστίθεται, «δεν μπορεί να ανεχθεί ή να υποχρεώσει τα μέλη της να δουλεύουν διπλές και τριπλές βάρδιες χωρίς να πληρώνονται».

Η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει τη θέση ότι «η Βουλή, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον τομέα της υγείας».

Αναφέρεται ότι η συντεχνία θα συγκαλέσει συνεδρία του ΔΣ της την Παρασκευή, αφού συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών την Πέμπτη.

Την ερχόμενη εβδομάδα, σημειώνεται, «αν δεν αρθεί η παγοποίηση των κονδυλίων για τις υπερωρίες από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συντεχνία προτίθεται να καλέσει έκτακτες τοπικές συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία παγκύπρια όπου τα μέλη μας θα τύχουν ενημέρωσης και θα αποφασίσουν για τα τελικά δυναμικά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου