Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Σε στάσεις εργασίας κατέρχονται οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ

Λευκωσία: Σε δεκάλεπτες στάσεις εργασίας πριν από τη μετάδοση του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του ΡΙΚ στη μία, καθώς και στις 8μμ, κατέρχονται από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συντεχνιών ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι μισθοί τους, συνεπεία της μη έγκρισης του προϋπολογισμού του Ιδρύματος από τη Βουλή.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, σύσκεψη υπό τον διευθυντή του Τμήματος Ανδρέα Μυλώνα και με τη συμμετοχή των συντεχνιών και μελών της διεύθυνσης του ΡΙΚ, κατά την οποία διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τους ΓΓ της ΟΗΟ ΣΕΚ και της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ότι υπάρχει παραβίαση ουσιωδών όρων απασχόλησης και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ νομιμοποιούνται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΗΟ ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία δήλωσε ότι «σήμερα το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας διαπίστωσε ότι υπάρχει παραβίαση ουσιωδών όρων απασχόλησης και το προσωπικό στο ΡΙΚ νομιμοποιείται να πάρει μέτρα».

Διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι τέτοια που «δεν θα επηρεάσουν ουσιαστικά» την ψυχαγωγία και την ενημέρωση των πολιτών.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου είπε πως «είναι γεγονός πλέον ότι η αναβολή της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, που γίνεται λόγω πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων, έχει θέσει τους εργαζόμενους σε δυσμενή θέση, οι οποίοι όμως έδειξαν υπέρτατο αίσθημα ευθύνης και συνεχίζουν να εργάζονται».

Πρόσθεσε ότι το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και ο Διευθυντής του Τμήματος «έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει εξόφθαλμη παραβίαση από το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί οι μισθοί των εργαζομένων του ΡΙΚ».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «θα πάρουμε μέτρα που δεν θα είναι απεργιακά με την ευρύτερη έννοια, αλλά θα είναι μέτρα τα οποία θα στέλνουν τα σωστά μηνύματα προς τους σωστούς αποδέκτες, δηλαδή σύντομες στάσεις εργασίας και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Διευκρίνισε ότι θα υπάρχει δεκάλεπτη διακοπή το μεσημέρι στη μία, πριν το δελτίο ειδήσεων και δεκάλεπτη διακοπή στις 8μμ με την έναρξη του δελτίου ειδήσεων, από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη.

Ο Διευθυντής Προσωπικού και Διοίκησης του Ιδρύματος Κώστας Νικολαΐδης, δήλωσε ότι στη σημερινή σύσκεψη το ΡΙΚ ξεκαθάρισε ότι «όσο και να θέλει, δεν νομιμοποιείται και δεν δύναται να πληρώσει μισθούς αν δεν εγκριθούν οι προϋπολογισμοί από τη Βουλή» και «επομένως δεν ευθύνεται το ΡΙΚ γι’ αυτό το πρόβλημα», υπέδειξε.

Αναβλήθηκε η συνάντηση της υπ. Εσωτερικών με το ΔΣ του ΡΙΚ

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισθείσα για σήμερα συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών Ελένης Μαύρου με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ.

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι η συνάντηση αναβάλλεται λόγω έκτακτου κωλύματος του ΔΣ του Ιδρύματος.


πηγή: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου